× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι με πολεμούν»!

Η Χριστιάνα Καλογήρου μιλά εφ’ όλης της ύλης στο «Ν» για όλα όσα την κατηγορούν

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/2/2019

«Δεν έχω νιώσει ποτέ ότι με πολεμούν»!

Με τη Χριστιάνα Καλογήρου, την Περιφερειάρχισσα βορείου Αιγαίου συναντήθηκε το «Ν» για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Κι ας μας επιτραπεί ο όρος «Περιφερειάρχισσα», αφού η ίδια όπως μας είπε της αρέσει να την αποκαλούν έτσι, όπως εξάλλου την πρωτοφώναξαν οι Ικαριώτες όταν την υποδέχτηκαν.

Μαζέψαμε λοιπόν όλες τις ερωτήσεις, όλα τα κακώς κείμενα για τα οποία την εγκαλούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, όλες τις παρασκηνιακές συζητήσεις που εξελίχθηκαν εναντίον της στην τοπική ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί και της ζητήσαμε να απαντήσει.

Η Χριστιάνα Καλογήρου αφενός δεν εξεπλάγη με τις ερωτήσεις αφετέρου παρέμεινε στην «γραμμή της». Πιο πολύ εκπλαγήκαμε εμείς όταν είπε ότι «Δεν έχω νιώσει ότι με πολεμούν» ή ότι δεν έχει νιώσει μόνη ή απογοητευμένη. Η ίδια έχει επενδύσει στους ανθρώπους της και στην εμπιστοσύνη που όπως λέει της έχουν δείξει οι νησιώτες και οι νησιώτισσες του Βορείου Αιγαίου. Αλλά και στη Νέα Δημοκρατία που τόνισε πως «είναι το σπίτι της». Δεν ανέφερε τυχαία την εμπιστοσύνη που της έδειξε για δεύτερη φορά με το επίσημο χρίσμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.Ούτε τυχαία ανέφερε ότι την ίδια χρονιά, το 2004, εκλέχτηκαν για πρώτη φορά και οι δύο βουλευτές. 

Το «σίγουρο χαρτί» για εκείνη είναι οι συνεργάτες της και το ψηφοδέλτιό της. Δεν κρύβει την περηφάνια της για το γεγονός ότι εκλέχτηκε επικεφαλής της Περιφέρειας με τη Νέα Δημοκρατία έχοντας στο πλευρό της πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους όπως τον Κώστα Αδαμίδη ή τον Βαγγέλη Γιαρμαδούρο. Ενώ στις επιτυχίες της συγκαταλέγει ότι συμπεριέλαβε σε καίρια θέση τον Παναγιώτη Προβέτζα, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου που είχε εκλεγεί με την παράταξη Γιακαλή.

Η κ. Καλογήρου δεν ποντάρει, ούτε καν απαντά στην πολιτική αντιπαράθεση. Επιμένει να μιλά για το βόρειο Αιγαίο και τα προϊόντα του και για τους νησιώτες που τη στηρίζουν.

Βεβαίως μας απάντησε όταν τη ρωτήσαμε για τις περίφημες τηλεδιασκέψεις, καθώς την κατηγορούν ότι δεν γίνεται γόνιμος διάλογος στα περιφερειακά συμβούλια: «Δώσαμε τη δυνατότητα να έχουν φωνή όλα τα νησιά με την τηλεδιάσκεψη, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομήσαμε 80.000 ευρώ ανά εξάμηνο» είπε.

Για τους συνεργάτες της- συμβούλους της που την έχει καταγγείλει ο Γιάννης Σπιλάνης, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» ότι είναι αόρατοι, μας απάντησε ότι έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να διοριστούν οι πλέον κατάλληλοι και καταρτισμένοι σύμβουλοι.

Τι θα αλλάξει αν επανεκλεγεί; Θα δώσει περισσότερη φωνή, αρμοδιότητες και καθήκοντα σε επιστήμονες και πολίτες, μας απάντησε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ