× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μιλήσαμε με τους αριστούχους που πέτυχαν στις σχολές που ήθελαν!

Ιατρική, Ψυχολογία τα Τμήματα- φαβορί των αριστούχων των Γενικών Λυκείων που μίλησαν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/8/2019

Μιλήσαμε με τους αριστούχους που πέτυχαν στις σχολές που ήθελαν!
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαλάσκας

Οι βάσεις φανερώθηκαν του Αγίου Φανουρίου σήμερα και βγήκαμε στα στενά και τα πλακόστρωτα, τις παραλίες και τα καφέ να βρούμε τα παιδιά που διέκοψαν τις διακοπές τους χάριν αγωνίας. Οι βάσεις έπεσαν και καταβαραθρώθηκαν, 159 τμήματα έχουν βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, κάτι που ισοδυναμεί με το 1/3 περίπου του συνόλου των τμημάτων πανελλαδικά. Από την πτώση δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε το Ανώτατο Ίδρυμα που εδρεύει στην περιοχή μας. Εδώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τους εισακτέους που αναμένουμε στη Μυτιλήνη την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ευελπιστούμε ότι το ρεπορτάζ των επιτυχόντων θα επεκταθεί δεόντως τις επόμενες ημέρες, αγαπητοί ενδιαφερόμενοι, γονείς και κηδεμόνες. Επικοινωνείτε μαζί μας με email: [email protected]

Ποιες ήταν οι δυσκολίες για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες της χρονιάς που πέρασε; Δείτε τι μας είπαν αριστούχοι των Γενικών Λυκείων σε βίντεο

H πρώτη των αριστούχων της Λέσβου, Αριάδνη Μακριδάκη με 18847 μόρια από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης πέρασε 4η σειρά επιτυχίας από όλη την Ελλάδα στο Μαθηματικό Αθήνας. Διαβάστε τι μας είπε

Στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Θεσσαλονίκης

Με 18.111 μόρια η Άννα Τσιτσάνου κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου. Έδωσε από τις Θετικές Σπουδές, με καλύτερη επίδοση στα μαθηματικά με 19,2 και πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με σειρά επιτυχίας 69.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον εαυτό μου και ανυπομονώ να ξεκινήσω» λέει στο «Ν». Έκανε διακοπές στο χωριό της, αλλά δούλευε και στην οικογενειακή ταβέρνα «Γρηγόρης» στη Νυφίδα, σήμερα όμως πήρε ρεπό!

 O Θανάσης Σίσκας με 18815 μόρια στην 65η σειρά από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης περνάει Ιατρική Θεσσαλονίκης. Μαζί του θα σπουδάσει από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ο Κωνσταντίνος Βαρβαράς με 18.788 μόρια. Διαβάστε τι μας είπαν...

Καμαρώνει και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο οποίος μία μέρα πριν ορκιστεί στη νέα του θέση βλέπει τα παιδιά του, την Τζίνα και τον Παναγιώτη επιτυχόντα σε σχολές ΑΕΙ. Δείτε πού πέρασαν

Ιατρική Πάτρας η Ταξιαρχούλα Καραγιάννη από το ΓΕΛ Παμφίλων

Από τον τομέα Θετικών Σπουδών με κατεύθυνση τη Βιολογία η Ταξιαρχούλα Καραγιάννη συγκέντρωσε 18.506 μόρια, με καλύτερη επίδοση στη Βιολογία, 20 και πέρασε στην Ιατρική Πάτρας!

 

Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Από το Πειραματικό Λύκειο στις υψηλές βαθμολογίες και ο Παναγιώτης Νανόπουλος με 18.613 μόρια από την ομάδα Υγείας, με ένα καθαρό 20άρι (σ.σ. και από τους δύο βαθμολογητές!) στη Βιολογία. «Δεν περίμενα να συγκεντρώσω τόσα πολλά μόρια» είχε πει στο «Ν» λίγο μετά τη γενική πρόβα που είχε μαζί με συμμαθητές του για την παράσταση που ανέβαζε το σχολείο του. Εκτιμά ότι τον βοήθησε η επίδοσή του στην Έκθεση (18,1), ενώ τον δυσκόλεψε η Φυσική και η Χημεία.

Ο Παναγιώτης πέρασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

«Παρόλο που περνούσα σε όποια σχολή ήθελα, εκτός αυτής των Αθηνών επέλεξα αυτή της Κρήτης λόγω της ποιότητας του πανεπιστημίου και της ζωής εκεί. Είμαι ευχαριστημένος που πέτυχα τους στόχους μου και εύχομαι σε όλους όσοι έδιναν φέτος καλή σταδιοδρομία. Επίσης έχω ακούσει πως η Κρήτη έχει πολύ καλές θεατρικές ομάδες όπου ανυπομονώ να γραφτώ για να περνώ την ώρα μου!» μας λέει ο Παναγιώτης Νανόπουλος από τις δαλματικές ακτές όπου κάνει διακοπές.

Ιατρική Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο πέρασε ο Ραφαήλ Ντινιακός από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης με 18.258 μόρια, που έγραψε 19,8 στη Βιολογία. Είναι άνθρωπος του μέτρου, γι’ αυτό παραδέχεται ότι δεν στερήθηκε τίποτα. Η συμβουλή του; «Να μην αγχώνονται οι υποψήφιοι και να γνωρίζουν ότι ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά και χρειάζεται διαφορετικές ώρες διαβάσματος. Εγώ διάβαζα 3 ώρες αντί για 8. Δεν είναι τόσο τρομερό όσο λένε το διάβασμα και το φροντιστήριο, απλά θέλει πρόγραμμα».

«Με ενδιαφέρει η ογκολογία και ο καρκίνος σαν αντικείμενο» λέει και ετοιμάζεται, αλλά με τον χρόνο του για να βρει σπίτι στην Κρήτη.

Τα περισσότερα μόρια από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε η Σοφία Μιχαλάκη: 18.255 που πέρασε στην Ιατρική Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης.. Η καλύτερη βαθμολογία της ήταν στη Φυσική με 19,3- ενώ τη δυσκόλεψε η Χημεία. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, στερήθηκα εξόδους», ανέφερε στο «Ν», ενώ από τη Β’ Λυκείου σταμάτησε το στίβο. Εν τούτοις, η προσπάθειά της δικαιώθηκε, νιώθει υπέροχα και έκανε και διακοπές!

Ετοιμάζει βαλίτσα για να νοικιάσει σπίτι!

 

16η στην Ιατρική ΣΣΑΣ!

Από το Γενικό Λύκειο Καλλονής η Ειρήνη Μαρία Χατζηδημητρίου  κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18727 μόρια στο 2ο πεδίο και 18676 στο 3ο πεδίο, από τη Θετική Κατεύθυνση. Θέλει να περάσει στη ΣΣΑΣ Ιατρικής και μπορεί να τα καταφέρει! «Ήταν μια αρκετά πιεστική χρονιά, αλλά είχα στήριξη από την οικογένειά μου και πρόγραμμα» λέει στο «Ν».

Στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, λοιπόν, ενθουσιασμένη και με αγωνία γιατί είναι κάτι άγνωστο για κείνη. Ο πατέρας της ήταν στρατιωτικός και την προσέλκυαν πάντα αυτές οι σχολές οπότε το συνδύασε με την Ιατρική.

Ξεκουράστηκε αρκετά και είναι έτοιμη να βρει σπίτι.

 Στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης η Πηνελόπη Χατζημιχαλάκη από το ΓΕΛ Πλωμαρίου

Με 18105 μόρια, η Πηνελόπη Χατζημιχαλάκη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο ΓΕΛ Πλωμαρίου, και πέρασε στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης! 

Ψυχολογία Αθήνας

Με 17.976 μόρια η Βάσω Ψάνη από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών, και δεν… μάσησε τα λόγια της. Επεσήμανε στο «Ν»  ότι η χρονιά των πανελλαδικών είναι μία από τις πιο ψυχοφθόρες όπου «δοκιμάζεσαι ψυχολογικά και σωματικά. Το διάβασμα δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μαραθώνιος, καθώς πρέπει να αντέξεις μέχρι το τέρμα». Η Βάσω πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με 17.827 μόρια η Χρύσα Μανδαμαδιώτη κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Καλύτερη επίδοσή της ήταν στα Λατινικά με 19,2 και πέρασε στην πρώτη της επιλογή στην Ψυχολογία του ΕΚΠΑ. «Είμαι πολύ χαρούμενη είχα ακούσει ότι θα πέσουν οι βάσεις, αλλά εμένα τα θέματα δεν μου είχαν φανεί πολύ δύσκολα και δεν το πίστευα. Ευχαριστώ τη μαμά μου κυρίως γιατί με στήριξε πάρα πολύ, της έκανα πολύ δύσκολη τη ζωή. Γύριζε κουρσμένη από τη δουλειά και της έλεγα Ιστορία. Και ευχαριστώ και τους καθηγητές μου στο σχολείο για την ηρεμία τους, και το ότι δεν μας πίεζαν» λέει στο «Ν», η Χρύσα, κόρη της αγαπητής μας συναδέλφισσας, δημοσιογράφου, Μαρίας Χατζηγεωργίου.

Πρώτη στη βαθμολογία από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης αναδείχτηκε η Παναγιώτα (Τίνα) Τσιλιμιδού με 17660 μόρια από τη θετική κατεύθυνση, με την καλύτερη επίδοσή της να καταγράφεται στη Βιολογία (19,1), η οποία πέρασε 15η στην Κτηνιατρική Καρδίτσας.

Στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης

«Άρχισε τα φοιτητικά και δουλεύει σε καφετέρια» είπε η μητέρα της για να γελάσουμε παρέα! Στη σχολή που ήθελε, την Ψυχολογία Θεσσαλονίκης πέρασε η Κλαίρη Χατζημαθιού με την υψηλότερη βαθμολογία σε μόρια (17.913από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, και υποψήφια από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών. Το καλό με την Κλαίρη είναι ότι διάβαζε πάντα με «ευκολία». Το «είχε», κι αν στερήθηκε κάποιες εξόδους δεν αισθάνεται άσχημα γι’ αυτό. Εδώ μετά τις πανελλήνιες… έπιασε δουλειά!

 

Στην αγγλική φιλολογία

Την υψηλότερη βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, συγκέντρωσε η Μαρία Χατζηνικολάου με 18.020 μόρια και τη Θεωρητική κατεύθυνση. Αρίστευσε στα Λατινικά με 19,9. Τη δυσκόλεψε η Έκθεση, κυρίως ως προς το μέρος των ασκήσεων και πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης που ήταν η πρώτη της επιλογή και μάλιστα 18η στη σειρά επιτυχίας! «Έριξα πολύ διάβασμα, στερήθηκα εξόδους, ελεύθερο χρόνο, ακόμα και το να παίζω με το κινητό μου. Είναι μια προσπάθεια ατομική και είναι στο χέρι του καθενός να τα βγάλει πέρα» είχε πει στο «Ν» τον περασμένο Ιούλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπαν οι υψηλότεροι σε βαθμολογία των Γενικών Λυκείων Λέσβου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ