× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγχαίρει τους επιτυχόντες η Παπαδανιήλ

Εγκάρδιες ευχές από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2019

Συγχαίρει τους επιτυχόντες η Παπαδανιήλ
' χρόνος ανάγνωσης

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Βορείου Αιγαίου που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019:

«Η επιτυχία τους αυτή η οποία είναι το επιστέγασμα της κοπιώδους πολυετούς μελέτης σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη ζωή τους με καινούργιες εμπειρίες, πολλαπλές ευκαιρίες γνώσης και αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι, όμως, και οι αφανείς ήρωες, γονείς-κηδεμόνες, αδέλφια και εκπαιδευτικοί, που ενέπνευσαν και στήριξαν ηθικά, ψυχολογικά και ουσιαστικά τους υποψηφίους μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπητά μου παιδιά,

Η είσοδος στην ακαδημαϊκή κοινότητα σας προσφέρει νέες προοπτικές, ενώ συνάμα θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση που απαιτείται πάνω στο αντικείμενο που αγαπάτε και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να κτίσετε το δικό σας, προσωπικό, μέλλον, όπως το ονειρευτήκατε. Τη στιγμή αυτή που σας διακατέχει ο ενθουσιασμός και σας πλημμυρίζει η χαρά της επιτυχίας θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή με την ελπίδα ότι θα σας φανεί χρήσιμη σε κάθε βήμα της ενήλικης ζωής σας. Αξιοποιήστε κάθε πτυχή της φοιτητικής σας ζωής στο έπακρο, διερευνήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει ο κλάδος που επιλέξατε, θέστε νέους, υψηλότερους στόχους. Κάντε το τώρα που η νεότητα σας δίνει το πλεονέκτημα να δοκιμάζετε, να τολμάτε, να επιλέγετε και να πλάθετε το μέλλον σας. Απολαύστε αυτό που κατακτήσατε δίχως να το σπαταλάτε και, φυσικά, δίχως να σταματήσετε ούτε για μια μέρα να κοιτάτε ψηλά και να επιζητάτε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας.  

Μια σοφή φράση που αποδίδεται στον Winston Churchill είναι πως «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Αυτό είναι ένα απαράβατο αξίωμα της ζωής, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Τίποτα δε διασφαλίζεται με μια επιτυχία και τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία! Η ζωή είναι ένα ταξίδι διανθισμένο με εμπειρίες, σταθμούς και προκλήσεις. Αυτή άλλωστε είναι η ομορφιά της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα παιδιά μας, λοιπόν, που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να θυμίσω ότι το να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές με γενναιότητα και ψυχραιμία είναι συχνά πολύ πιο δύσκολο από το να κατακτήσεις έναν υψηλό στόχο. Η προσωπική τους αξία, η προσπάθειά τους, η πορεία τους και η εξέλιξή τους δεν καθορίζονται από ένα αποτέλεσμα εξετάσεων. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω τους, η οικογένειά τους, οι φίλοι τους, οι καθηγητές, οι συμμαθητές τους και εμείς που πιστεύουμε σε αυτούς και είμαστε εδώ, έτοιμοι να στηρίξουμε τις επιλογές, τις αποφάσεις τους και -εφόσον το θελήσουν- μια ενδεχόμενη αλλαγή προσανατολισμού. Τώρα που τελείωσε η κοπιαστική περίοδο των εξετάσεων και η αγχωτική αναμονή των αποτελεσμάτων δικαιούνται να δώσουν στον εαυτό τους αυτό που του αξίζει, δηλαδή όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεκουραστούν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και τη διερεύνηση των επιλογών τους.   

Σε όλα τα παιδιά μας, εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές μας για ευόδωση κάθε προσωπικής επιθυμίας στα βήματα της ενήλικης ζωής τους, μαζί με την αμέριστη αγάπη μας και τη δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε ό, τι μας χρειαστούν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια εκδήλωση γνώσης και ευαισθησίας για μικρούς και μεγάλους στο Ιππείος

Ενημέρωση, διάλογος και δημιουργικές δραστηριότητες με επίκεντρο τον αυτισμό
Μια εκδήλωση γνώσης και ευαισθησίας για μικρούς και μεγάλους στο Ιππείος
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας