× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από το Σκαλοχώρι με τελικό την Ερεσό τον Σεπτέμβρη!

«Lesvos Ride Grand Prix 2019»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/8/2019

Από το Σκαλοχώρι με τελικό την Ερεσό τον Σεπτέμβρη!

Την Κυριακή στις 11 το πρωί ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία του Σκαλοχωρίου ο 2ος γύρος του Παλλεσβιακού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Lesvos Ride Grand Prix 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας του Σκαλοχωρίου εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα. Με δεκάδες εθελοντές, ολόκληρο το χωριό στην κεντρική πλατεία κάτω απ τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, γέμισε τα σοκάκια του, τα πλακόστρωτα, (και αν μη τι άλλο) τα σκαλοπάτια του, ποδήλατα και θεατές. Ντόπιοι και αγωνιζόμενοι έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό του μικρού χωριού της δυτικής Λέσβου. Ο καιρός εξαιρετικός, μια και μετά από πολλές μέρες καύσωνα η ένδειξη θερμοκρασίας στο ψηλότερο σημείο του αγώνα έδειξε έως και 20,5!!! Φυσικά στα θετικά καταγράφεται και το δροσερό αεράκι που μας συνόδεψε σ' όλο τον αγώνα.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με αρκετά μέλη του αγωνιζόμενους, όπως και την αθλητική του ομάδα, ήταν παρών στο 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Λέσβου «Lesvos Ride Grand Prix 2019»

H διαδρομή μοναδική όπως κάθε χρονιά, διασχίζει τον οικισμό, τα σοκάκια, τα στενάκια, τα παραδοσιακά σπίτια με τις ανθοστόλιστες αυλές και παρακολουθεί τις απότομες πλαγιές του ηφαιστειακού αναγλύφου της περιοχής αναδεικνύοντας τα γεωλογικά μνημεία που δημιούργησε η ηφαιστειακή δραστηριότητα. Αυτά αποτελούν τα πλέον αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του αναγνωρισμένου από την UNESCO "Γεωπάρκο Λέσβου"! Προσπαθώντας να μην αφήσει σκαλοπάτι "ανεκμετάλλευτο" η διαδρομή έκανε τον κύκλο του χωριού και μετά από 2,35 χλμ επέστρεφε στην εκκίνηση. Πρώτος μετά την ολοκλήρωση 8 γύρων, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. Δεύτερος μετά από μια απολαυστική και θεαματική μάχη τακτικής σώμα με σώμα με τον Αλεξίου, με συνεχείς εναλλαγές της πρώτης θέσης που κράτησε 6 ολόκληρους γύρους, ο Γιώργος Σαραϊδάρης, ενώ τρίτος πήρε καρό σημαία ο Νίκος Πέππας, όλοι αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πο. Συ. Λέσβου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου και η Ελληνική Αστυνομία υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Κοινότητα Σκαλοχωρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός Σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride!

Ο επόμενος αγώνας ο οποίος αποτελεί και τον επίλογο του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου, και θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2019, θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην ονειρική Ερεσό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Tρίτης ως τις 5 το πρωί της Τετάρτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δείτε εδώ την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!»

Κάλεσμα από ΠΕΚ, Σωματεία και Φορείς για συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις η ΟΕΒΕ Λέσβου

Δηλώσεις στο «Ν» του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Μπουλμπούλη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία σε ΔΕΥΑΛ και αεροδρόμιο από το ΠΕΚ

Τα στελέχη του ΠΕΚ καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Ανεπαρκές και γερασμένο το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια από το 2022 και σε πολλούς οφείλονται ρεπό άνω των 60 ημερών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα δηλώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Αποτελεί παράδειγμα νοσηλευτικού ιδρύματος»