× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κραυγή απόγνωσης για τη Βρίσα

Διαμαρτυρία των σεισμοπαθών κατοίκων του χωριού το πρωί της Κυριακής

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/8/2019

Κραυγή απόγνωσης για τη Βρίσα

«Δεν πάει άλλο, θέλουμε λύσεις εδώ και τώρα» βροντοφώναξαν σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Βρίσας που αν και έχουν περάσει δυο χρόνια από το σεισμό παρατηρείται στασιμότητα και αδράνεια. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι σε μια πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας με φυλλάδια και πανό ενημέρωναν τους περαστικούς για την κατάσταση τους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι εκκρεμούν οι κατεδαφίσεις περίπου 60 σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα, ενώ από τα 250 κτήρια που κρίθηκαν επικίνδυνα μόλις σε 2 με 3 και μετά από πολλές πιέσεις έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανοικοδόμησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο χωριό ακόμα δεν έχει χαρακτηριστεί ως κατάλληλο κανένα σπίτι για κατοίκηση αν και κατοικούν μόνιμα 150 άτομα. Οι κάτοικοι ανέφεραν ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα με την γραφειοκρατία, την δυσκολία συνεννόησης των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, Κώστας Σταυρινός, σε γραπτή δήλωση του: «Οι άρχοντες του τόπου μας (Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Πολιτικοί, Μητροπολίτης, βουλευτές) έκαναν το καθήκον τους με μεγάλα λόγια ως άλλοι Μαυρογιαλούροι και, μόλις τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αλλού, φάνηκε η πραγματική έκταση του ενδιαφέροντος του καθενός. Με καθυστερήσεις και πιέσεις επιλύθηκαν άμεσα και επείγοντα προβλήματα, όπως ήταν η επιδότηση ενοικίου, αλλά και πολλά ζητήματα έχουν μείνει εκκρεμή ή άλυτα και άλλα φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός. Γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες, ανεπαρκές σε αριθμό προσωπικό στις αρμόδιες για τα ζητήματά μας υπηρεσίες, μεγάλες καταστροφές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δημιούργησαν και δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις. Επίσης, η αδιαφορία του Δήμου για τα δημόσια κτήρια, η αναβλητικότητα της Περιφέρειας και οι λανθασμένες αποφάσεις της καλλιέργησαν την απογοήτευση και αισθήματα παραίτησης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ