× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δημοτική ιματιοθήκη» από το Δήμο Λέσβου

Αναστασία Αντωνέλλη: «Όχι στις πονηρές Αντουανέτες»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 25/1/2019

«Δημοτική ιματιοθήκη» από το Δήμο Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου η λειτουργία μιας νέας δομής, η Δημοτική Ιματιοθήκη.

Η λειτουργία αυτής της νέας δομής απευθύνεται σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (δικαιούχοι ΚΕΑ, Κοινωνικού παντοπωλείου κ.λ.π.) τους οποίους θα συνδράμει συγκροτημένα και οργανωμένα με είδη ρουχισμού, υπόδησης και λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π).
Όλα τα προϊόντα της δομής προέρχονται από δωρεές ιδιωτών ενώ όπως έγινε γνωστό δεν υπάρχει ακόμα επάρκεια σε λευκά είδη (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες κ.λ.π). Όσοι όμως θέλουν να συνδράμουν μπορούν να παραδίδουν τα εν λόγω είδη στα γραφεία του Οργανισμού, Αγίας Ειρήνης 10, στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δημοτική μας Ιματιοθήκη βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο εφαπτόμενο στον νέο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λέσβου, Οδυσσέως 2 και Ικτίνου και λειτουργεί τις ίδιες μέρες με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δευτέρα και Τρίτη από ώρα 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.. Οι ενδιαφερόμενοι - ωφελούμενοι πρέπει απαραίτητα πριν την επίσκεψη τους στις δομές αυτές να λαμβάνουν το ανάλογο παραστατικό εντολής προμήθειας (εφ όσον τηρούν τις προϋποθέσεις) από την κ. Τσουκαρέλλη Καλλιόπη, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.

Δήλωση Α. Αντωνέλλη
«Η νέα μας δομή της Δημοτικής Ιματιοθήκης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες 11 Δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει, (του Κοινωνικού Ιατρείου, Οδοντιατρείου, Φαρμακείου, Παντοπωλείου, Φροντιστηρίου, Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα εξυπηρέτησης Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, Ξενώνα για γυναίκες και παιδιά ευάλωτων ομάδων, Τράπεζα εργασίας, υλοποίησης ΤΕΒΑ), προκειμένου να μεγαλώσουμε το Δημοτικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το καταφέρνουμε. Θα είμαστε όμως χαρούμενοι, όταν θα έρθει η ώρα που θα εκλείψουν οι λόγοι της ύπαρξης τους.
Μέχρι τότε, η φαντασία μας θα δουλεύει και μαζί με εργαζόμενους και πολίτες θα μεγαλώνουμε την Δημοτική αγκαλιά πρόνοιας με πράξεις - έργα, αφήνοντας τα «κούφια» λόγια συμπάθειας προς τα θύματα της φτώχιας, τις μεγαλόστομες διαπιστώσεις και τις σκόπιμες προσπάθειες υποβάθμισης του έργου μας, στις κάθε λογής… πονηρές Αντουανέτες της εποχής που άρχισαν να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης