× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης είναι το μικρομάγαζο του Μουτζούρη»

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή για τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στην Αγροτική Οικονομία και στην προβολή των τοπικών προϊόντων ασκεί ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αδαμίδης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/5/2022

«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης είναι το μικρομάγαζο του Μουτζούρη»

Την απουσία ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στην άσκηση πολιτικής σε όλους τους τομείς στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, επισήμανε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Καλογήρου και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Αδαμίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mεταξύ άλλων o κ.Αδαμίδης αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις εκλογές του Μαΐου του 2019 όπου κέρδισε η παράταξη Μουτζούρη στο δεύτερο γύρο. Όπως είπε την περίοδο εκείνη έγιναν πολλά δυσάρεστα τα οποία οδήγησαν στη δημιουργία τοξικού προεκλογικού κλίματος γεγονός που οδήγησε την παράταξη Καλογήρου να λάβει την απόφαση να μην συνεργαστεί μετεκλογικά  με την περιφερειακή Αρχή.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας ο Κώστας Αδαμίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν τρία σοβαρά ζητήματα στα οποία ενώ είχαν μπει οι βάσεις για να προχωρήσουν, η παρούσα αρχή τα έχει αφήσει στην τύχη τους.

Αυτά όπως είπε αφορούν τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων τα οποία ποτέ δεν προχώρησαν και το μόνο που γίνεται είναι από σε καιρό να μεταφέρονται οι πιστώσεις από τον έναν προϋπολογισμό στον άλλον. «Το θέμα των βοσκοτόπων είναι πολύ σοβαρό, σημείωσε έπρεπε εδώ και καιρό να είχε υπογραφεί η σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτό δεν έγινε και πολύ φοβάμαι ότι θα το βρούμε μπροστά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από εκεί και πέρα σημείωσε ο Κώστας Αδαμίδης είναι το θέμα της ωρίμανσης σημαντικών μελετών για την υλοποίηση έργων όπως είναι τα φράγματα. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα διαθέσιμα για την εκπόνηση μελετών ώστε στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο να υλοποιήσουμε τα έργα αυτά και να εξασφαλίσουμε την επάρκεια του νερού και ότι αυτό δεν θα πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα. Δυστυχώς και η ωρίμανση των έργων αυτών δεν προχωρά και είμαστε στο πουθενά».

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα για την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού της παρούσας Περιφερειακής Αρχής, είναι σύμφωνα με τον Κώστα Αδαμίδη, η μη αξιοποίηση της Αγροτοδιατριφικής Σύμπραξης η οποία ξεκίνησε από την Περιφερειακή Αρχή Γιακαλή, με τη συμμετοχή γνωστών εταιρειών τοπικών προϊόντων. «Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες στο να προχωρήσει η Σύμπραξη αυτή και να αποκτήσει αντικείμενο, ωστόσο είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ορισμένες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν. Μέσα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα στήνονταν οι μηχανισμοί για την προώθηση εμβληατικών προϊόντων των νησιών μας με συγκεκριμένη στραγηγική και από ανθρώπους που ξέρουν.

Σήμερα βλέπουμε αποσπασματικές πολιτικές στην προώθηση των τοπικών μας,   προϊόντων οι οποίες γίνονται χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, πηγαίνουμε σε εκθέσεις χωρίς πρόγραμμα και  χωρίς σχέδιο. Εξυπηρετούμε μικροπολιτικές και ολα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικά για το τι πραγματικά συμβαίνει». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε ο Κώστας Αδαμίδης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο όπως είπε λειτουργεί χωρίς να ενημερώνεται κανείς για αυτά που συμβαίνουν και παίζει το ρόλο της εξυπηρέτησης των πολιτικών του Περιφερειάρχη. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Κώστας Αδαμίδης παραδέχθηκε ότι δεν ασκείται ικανοποιητική αντιπολίτευση από την παράταξή του, ωστόσο είπε γίνονται παρεμβάσεις σε πολλά ζητήματα οι οποίες ωστόσο τόνισε είτε δεν δημοσιοποιούνται είτε όταν δημοσιοποιούνται δεν προβάλλονται από τα Μέσα Ενημέρωσης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι