× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χρυσό βραβείο στο Βερολίνο για το ελαιόλαδο της εταιρείας «Lesvion olive oil»

Η εταιρεία που έστησε η οικογένεια Γιακαλή στην Κώμη εν μέσω lockdown, αναπτύσσεται και διακρίνεται σε σημαντικούς διαγωνισμούς ελαιολάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2022

Χρυσό βραβείο στο Βερολίνο για το ελαιόλαδο της εταιρείας «Lesvion olive oil»
' χρόνος ανάγνωσης

Μία ακόμη σημαντική διάκριση αυτή τη φορά από το διαγωνισμό ελαιολάδου του Βερολίνου, προσθέτει στη συλλογή της η εταιρεία «Lesvion olive oil» η οποία εδρεύει στην Κώμη της Λουτρόπολης Θερμής. 

Όπως ανέφερε σχετικά ο Βασίλης Γιακαλής ένας εκ των δύο υπευθύνων της εταιρείας  δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα από τον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Αξιολογήθηκαν 891 εγγεγραμμένα δείγματα EVOO με παραγωγούς από 28 χώρες.
Η κριτική επιτροπή της GOOA του Βερολίνου διεξήγαγε διπλή επαλήθευση των αποτελεσμάτων μέσω οργανοληπτικής και εργαστηριακής ανάλυσης για έμπιστα και αληθή αποτελέσματα και το ελαιόλαδο της «Lesvion olive oil» απέσπασε χρυσό βραβείο και κατατάσσεται πλέον  στα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βασίλης Γιακαλής ο αδελφός του Δημήτρης  και η οικογένειά τους ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την ελαιοσυγκομιδή και την παραγωγή του ελαιολάδου ωστόσο  το 2020 αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουν το δικό τους ποιοτικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να προσφέρουν  στους καταναλωτές με όλες τις γεύσεις, τα αρώματα και τις θρεπτικές ουσίες.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής τυποποιεί  τέσσερις συσκευασίες βιολογικού ελαιολάδου έξτρα παρθένου 250, 500 και 750 ml και 100 ml για τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, όπου υπάρχει σχετική ζήτηση». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη ο τρύγος στη Σάμο

Περίπου 14.000 στρέμματα ορεινών και ημιορεινών αμπελώνων καλλιεργούνται από τους αμπελουργούς του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγές τροφίμων στις ΗΠΑ στη Χίο

Ο Frank Yiannas, πρώην αναπληρωτής Επίτροπος του FDA, μιλά στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας για τις απαιτήσεις συμμόρφωσης που αφορούν τις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Του ΑΤΑΚ το κάγκελο γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κατάθεση των αιτήσεων κλείνει στις 29 Αυγούστου αλλά των ΑΤΑΚ στις 30 Σεπτεμβρίου
ΑΓΟΡΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά το καλοκαίρι

Νέο φθινοπωρινό ωράριο από την Τρίτη 2 Σεπετεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Χαρτογράφηση των αναβαθμίδων της Λέσβου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης στα δεδομένα που συλλέγονται μέσω του Μέτρου 2.1 Γεωργικών Συμβούλων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Υπηρεσιακό πρόεδρο αποκτά ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Λήξη του 9ου Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας

Η Ανεμώτια έγινε τόπος συνάντησης, συμπερίληψης και δημιουργικότητας, με δράσεις που ένωσαν αμπελουργούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, τεχνίτες, εθελοντές και επισκέπτες της Λέσβου και πέρα από αυτή
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εξωφρενική αισχροκέρδεια στα τρόφιμα

Τρελές αυξήσεις στις τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεργασία για προστασία των ψαράδων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Αισιόδοξα μηνύματα από την συνάντηση στην Πέτρα με στόχο την δημιουργία θαλάσσιου πάρκου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΥΣΗ

Από τα αμπέλια έως τα τυριά και την απαράμιλλη γαστρονομία της Λήμνου

Πηγή γεύσης και παράδοσης του Αιγαίου- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ν» ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Την Παρασκευή 29 Αυγούστου κλείνει το ΟΣΔΕ

Περίπου 100.000 αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης δεν έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ