× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Μπαράζ» αντιδράσεων για τις αλλαγές στον Κλεισθένη

Γενική Συνέλευση από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου την Κυριακή στην Καλλονή

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 31/7/2019

«Μπαράζ» αντιδράσεων για τις αλλαγές στον Κλεισθένη

Το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 4 Αυγούστου  στις 8 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, έκτακτη Γενική Συνέλευση σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών στις αρμοδιότητες Προέδρων και Κοινοτικών Συμβουλίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καλούνται τόσο τα παλαιά μέλη των Κοινοτήτων όσο και τα νεοεκλεγέντα, να παρευρεθούν στη Συνέλευση, δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος.

31/7/2019

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η Κυβέρνηση για τις αλλαγές στον Κλεισθένη.

Στελέχη της αυτοδιοίκησης χαρακτηρίζουν ταφόπλακα για τις Κοινότητες αυτό το σχέδιο νόμου καθώς εκτός από την αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου προβλέπει μετατροπή της αποφασιστικής αρμοδιότητας για την κατανομή των πόρων στις Κοινότητες, σε γνωμοδοτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, θα συνέλθει εκτάκτως αύριο το πρωί για την κατάθεση προτάσεων στη διαβούλευση, αλλά και για περαιτέρω ενέργειες.

Ο Συντονιστής του Δικτύου Προκόπης Σινάνης σε δήλωση του στο «Ν» επισημαίνει ότι «η εμμονή της ΚΕΔΕ για αναίρεση της μεγάλης κατάκτησης εκχώρησης πόρων στις Κοινότητες, λαμβάνει δυστυχώς σάρκα και οστά με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου περί αλλαγών στον Κλεισθένη. Ως Δίκτυο Κοινοτήτων αγωνιζόμαστε πάνω από 8 χρόνια για την θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που κάνουν πράξη την αποκέντρωση και αποσκοπούν στην καλύτερη λειτουργία των Κοινοτήτων. Δεν χαρίζουμε σε κανένα τους αγώνες μας και ασφαλώς δεν υποστέλλουμε τη σημαία των διεκδικήσεων μας.

Έχουμε την υποχρέωση πριν παραδώσουμε τη σκυτάλη, να δώσουμε άλλη μια μάχη, με άνισους όρους αυτή τη φορά.Καλούμε λοιπόν κάθε υγιή δύναμη της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας γενικότερα, να σταθεί δίπλα μας στους νέους αγώνες που έρχονται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου