× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλείνει το ξεχωριστό «Πανελλήνιον»

Tην Πέμπτη 19 Μαΐου, 13 χρόνια ακριβώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας το εμβληματικό καφενείο αποχαιρετά τους θαμώνες του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2022

Κλείνει το ξεχωριστό «Πανελλήνιον»
' χρόνος ανάγνωσης
Έναν ξεχωριστό πολυχώρο - τόπο συνάντησης και πολιτισμού, αποχαιρέτησε την Πέμπτη 19 Μαίου 2022  η Μυτιλήνη. Πρόκειται για το παραδοσιακό Καφενείο Πανελλήνιον το οποίο μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του ρίχνει αυλαία.
Το Πανελλήνιο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 19 Μαΐου του 2009 από την οικογένεια Μιχαηλίδη. Στη διάρκεια της λειτουργίας του φιλοξένησε εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, πολιτικές συναντήσεις ακόμη και συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών. Το Πανελλήνιον επέλεξε συνειδητά το «Ν» για να γιορτάσει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καθώς και να διοργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίου. 
Σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος Χάρης Μιχαηλίδης αναφέρει: 
«Σήμερα, 19 Μαΐου του 2022, το παραδοσιακό καφενείο "Πανελλήνιον" κλείνει ακριβώς 13 χρόνια λειτουργίας. Αυτήν την επετειακή ημερομηνία, η διευθύνουσα ομάδα του Πανελληνίου επέλεξε να ρίξει αυλαία, να αποχαιρετήσει τους θαμώνες και να ολοκληρώσει τη διαδρομή του.
Ο χώρος άνοιξε το 2009, ύστερα από συνειδητή και ενδόμυχη επιθυμία να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού, σταθμό επικοινωνίας των ανθρώπων, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού. Φιλοξένησε δεκάδες καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, αλλά πρωτίστως αγκάλιασε τους ανθρώπους του νησιού μας, μα και όσων περαστικών ξαπόστασαν στην προκυμαία του.
Κύριο αίτημά μας ήταν η ποιοτική και ηθική προσέγγιση σε ό, τι και αν προσφέραμε. Οι αμέτρητες δυσκολίες των τελευταίων ετών έθεσαν σε διαπραγμάτευση όσα εμείς θέλουμε να θεωρούμε δεδομένα. Οι συνεχείς περιορισμοί καθώς και οι έντονες μετακινήσεις του στενού μας προσωπικού δυναμικού, μας οδηγεί σήμερα, 13 χρόνια μετά, στον αποχαιρετισμό του ονείρου μας.
Ευχαριστούμε τον καθένα σας ξεχωριστά για όλες τις αναμνήσεις που βάζουμε στις αποσκευές μας, για τις χαρές και τις λύπες, τις μουσικές και τα λόγια, τις σιωπές και τα γέλια. Σμιλέψαμε αυτόν τον χώρο με περισσή αγάπη και ευχόμαστε σύντομα να τον δούμε να ανθίζει ξανά, όπως του αξίζει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναταράξεις στη δημοτική αρχή της Λήμνου

Εκτός παράταξης της Δημάρχου η Μαντώ Γαροφαλλίδου-Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση και τον ρόλο της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάνω από 800 με 1.000 επισκέπτες αναμένονται το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μυτιλήνης φέρνει επισκέπτες λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γιαννάκας στην κάμερα του «Ν»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Kάλαντα στην αγορά της Μυτιλήνης από τους Αιολείς

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικο χρώμα στη Σκάλα Πολιχνίτου

Οι κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησαν στον καλαίσθητο εορταστικό στολισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση της Μυτιλήνης

Στο επίκεντρο η καταστολή, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μυτιλήνης

Παραμυθένια εγκαίνια με πλήθος κόσμου στο πάρκο Αγίας Ειρήνης και μήνυμα γιορτής για όλη της Λέσβο