× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η «Αμαλία» στο Donkey Center

Το αδέσποτο γαϊδουράκι βρήκε καταφύγιο στο «Όνος Λέσβος»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/7/2019

Η «Αμαλία» στο Donkey Center

Στις αρχές Ιουλίου η «Κιβωτός Μυτιλήνης» ενημερώθηκε από συμπολίτη μας για ένα «αδέσποτο» γαϊδουράκι που εμφανίστηκε στη Γέρα. To θηλυκό γαϊδουράκι είχε εμφανιστεί πριν από μήνες στην περιοχή και ο άνθρωπος επικοινώνησε τόσο με την αστυνομία όσο και με το Δήμο Λέσβου «αλλά κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε για την τύχη του ζώου, ούτε και για το γεγονός ότι ένα γαϊδούρι στη μέση του δρόμου αποτελεί κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος» επισημαίνει η «Κιβωτός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από μερικές μέρες η «Κιβωτός» οργάνωσε τη μεταφορά της «Αμαλίας» στο Donkey Center Lesvos «ΟΝΟΣ Λέσβος»- ένα καταφύγιο για εγκαταλειμμένα και γέρικα γαϊδουράκια στα Παράκοιλα Λέσβου και, όπως φαίνεται, η νεαρή «Αμαλία» είναι πλέον ασφαλής.

«Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν (στη μεταφορά) της «Αμαλίας»- και ιδιαίτερα τη Menga (την ιδιοκτήτρια του ONOS).

Δυστυχώς, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες στη Λέσβο, τα “αδέσποτα” γαϊδούρια και άλογα στους δρόμους του νησιού μας δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, και αποτελούν δείγματα του “ενδιαφέροντος” και της “ευαισθησίας” προς τα ζώα μερίδας των συμπολιτών μας στην Λεσβιακή ύπαιθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς, οι μέρες της ασυδοσίας πλησιάζουν στο τέλος τους. Τον περασμένο Απρίλιο κατατέθηκε καταγγελία κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μη εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών  504/2008 και 2015/262 που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ την ηλεκτρονική σήμανση (“τσιπάρισμα”) των ιπποειδών- κατ’ αντιστοιχία με ότι ισχύει ήδη για σκύλους και γάτες.

Όπως δεν κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε, τα “αδέσποτα” ζώα ΔΕΝ πέφτουν από τον ουρανό. “Γονείς” τους είναι η ανικανότητα της Ελληνικής Πολιτείας και η εγκληματική συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας. Είτε πρόκειται για σκυλιά, είτε πρόκειται για γατιά, είναι πρόκειται για γαϊδουράκια και άλογα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Donkey Center Lesvos “ΟΝΟΣ Λέσβος” και για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε στη συντήρηση της Αμαλίας και των άλλων εγκαταλειμμένων τετράποδων εδώ: https://www.facebook.com/donkeycenter.lesvos» καταλήγει η Κιβωτός.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο