× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με το «Ρόδος» η μεταφορά των επιβατών του «Σάμος» στη Μυτιλήνη

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των 159 επιβατών του με προορισμό τη Λέσβο

Δημοσίευση 19/5/2022

Με το «Ρόδος» η μεταφορά των επιβατών του «Σάμος» στη Μυτιλήνη

Η προσάραξη του «Νήσος Σάμος» στα αβαθή του λιμανιού της Χίου έχει ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών του πλοίου, τόσο αυτών που βρίσκονταν εντός του πλοίου, όσο και εκείνων που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊού με το πλοίο. Να σημειωθεί πως η εταιρεία, ως τις 5.30 το απόγευμα δεν είχε προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για το πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ατύχημα. Καμία ανακοίνωση δεν είχε εκδοθεί ούτε από το υπουργείο Ναυτιλίας που θα έπρεπε σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία να αντιμετωπίσουν τα θέματα που αφορούν την μετακίνηση των επιβατών και των οχημάτων.

 

Οι επιβάτες και τα οχήματα του Νήσος Σάμος

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι 159 επιβάτες του πλοίου με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης πρόκειται να μεταφερθούν αύριο Παρασκευή με έκτακτη δρομολόγηση του «Νήσος Ρόδος» που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά. Το «Ρόδος» θα αναχωρήσει  σήμερα Πέμπτη στις 8.00 το βράδυ και αφού προσεγγίσει την Μύκονο θα πάει στο λιμάνι των Μεστών στις 5.00 το πρωί. Από αυτό το λιμάνι θα μεταφερθούν οι 159 επιβάτες του «Νήσος Σάμος» που έχουν προορισμό την Μυτιλήνη. Τα οχήματα με προορισμό την Μυτιλήνη (Ι.Χ. και φορτηγά) θα έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν είτε με το «Νήσος Ρόδος», είτε με το «Νήσος Σάμος» που το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να φύγει από Χίο για Μυτιλήνη.

 

Πληροφορίες από επιβαίνοντες στο «Νήσος Σάμος» αναφέρουν πως, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προσφέρθηκε μεσημεριανό γεύμα σε όλους τους επιβάτες και καφές, επίσης στους επιβάτες δόθηκε η δυνατότητα να ξεκουραστούν στις καμπίνες του πλοίου.

 

Οι ταξιδιώτες από Μυτιλήνη προς Πειραιά

 

Οι επιβάτες  και τα οχήματα που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα Πέμπτη από Μυτιλήνη για Χίο - Πειραιά, με το «Νήσος Σάμος» έχουν την δυνατότητα να επιβιβαστούν στο «Blue Star Myconos» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο της  άγονης γραμμής από Καβάλα προς Σάμο - Ικαρία και ακολούθως θα συνεχίσει το δρομολόγιο του προς Πειραιά. Το «Blue Star Myconos» αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι της Μυτιλήνης σήμερα Πέμπτη 19 Μαϊού στις 8.30 το βράδυ. Η εναλλακτική λύση για να αποφευχθεί αυτό των πολύωρο ταξίδι είναι οι επιβάτες να ταξιδέψουν αύριο Παρασκευή το βράδυ από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά με το «Νήσος Ρόδος»

 

Σε κάθε περίπτωση όσοι θέλουν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκός για Χίο και Πειραιά είτε έχουν εκδώσει εισιτήρια με το «Νήσος Σάμος» θα πρέπει να επικοινωνούν με τα πρακτορεία που έχουν εκδώσει τα εισιτήρια τους ή με τα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία της Hellenic Seaways για ενημερώνονται για ρυθμίσεις που έχουν γίνει.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή