× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ‑ ΠΣ άνοιξαν‑ Το φορτίο είναι βαρύ»

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο «Ν» για τη θέση του στην Κεντρική Επιτροπή και τις εσωκομματικές εκλογές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/5/2022

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ‑ ΠΣ άνοιξαν‑ Το φορτίο είναι βαρύ»
' χρόνος ανάγνωσης

Αισιόδοξος για την υψηλή συμμετοχή και εγγραφή νέων μελών τόσο πανελλαδικά όσο και στη Λέσβο είναι ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος πέτυχε την πρώτη θέση σε σταυρούς από το Βόρειο Αιγαίο για την Κεντρική Επιτροπή. Σε συνδυασμό με την έμπειρη αυτοδιοικητική σύμβουλο, Μαρία Νικολάρα, την Αναστασία Δαούση που συμβολίζει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Δουρή συντονιστή της Ικαρίας, οι τέσσερίς τους θα εκπροσωπήσουν επάξια το Βόρειο Αιγαίο στην ΚΕ που μετρά 150 άντρες και 150 γυναίκες, όπως επεσήμανε καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξαν, η συμμετοχή ήταν εκκωφαντική και για μένα πλέον είναι βαρύ το φορτίο» τόνισε ο Γ. Μπουρνούς που εκλέγεται από το 2008 όταν ήταν 28 ετών στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παρακολουθώντας όλη την πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε πολλές φορές διορατικό για την επιμονή του να συμμετέχουν στις εκλογές τις εσωκομματικές οι πολίτες από τη βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία συγκυρία ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας για τον Γιάννη Μπουρνού κερδίζει το στοίχημα.

«Συγκεκριμένα πέτυχε:

- Να ξεπεράσει σημαντικά τον «εξαψήφιο» πήχη - αριθμό στις κάλπες της Κυριακής, με περισσότερους από 150.000 πολίτες να πηγαίνουν στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα, να εγγράφονται μέλη και να ψηφίζουν τόσο για την ΚΕ όσο κυρίως για τον Πρόεδρο του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Το στόχο που είχε βάλει μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν έχοντας 30.000 μέλη είχε τονίσει πως το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.781.000 ψήφους) πρέπει να μπορέσει να γίνει μέλος, να ενταχθεί  στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιστοιχηθεί ο εκλογικός με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο στόχος αυτός πλέον επετεύχθη, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι ένα νέο μαζικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Η μεγάλη πορεία ενίσχυσης, μαζικοποίησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με ακόμα πιο μαζικό και παρεμβατικό κόμμα σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

- Τρία χρόνια μετά το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον πάνω από 172.000 εγγεγραμμένα μέλη (110.000 νέα μέλη στη σημερινή ψηφοφορία και 62.000 ήδη εγγεγραμμένα), έχοντας πετύχει σχεδόν εξαπλασιασμό τους από το 2019 και σημαντική κοινωνική γείωση. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε πει εξάλλου ήδη από το Σάββατο πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους πως εάν καταφέρει να πετύχει διπλασιασμό των μελών (δηλαδή θα φθάσουν 120.000) θα είναι απολύτως επιτυχημένη η διαδικασία.

- Να ενισχύσει πολύ σημαντικά με νέα μέλη τον κομματικό μηχανισμό, να τον βάλει σε κινητοποίηση (σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς ανθυποψήφιο) και να τον προετοιμάσει  για τη μεγάλη εκλογική μάχη των εθνικών εκλογών, που βρίσκεται μπροστά, δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται σε de facto προεκλογική περίοδο με το κλείσιμο τριών ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

- Να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012, όταν και κατέγραψε τη μεγάλη εκλογική του άνοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες (εργαζόμενοι, νέα γενιά, αγρότες, μικρομεσαίοι).

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από σήμερα γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας σε αριθμό μελών και πάρα πολλά – χωρών με πολλαπλάσιο πληθυσμό - της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συγχαίρει τον πρωταθλητή Κουνγκ Φου από τη Γέρα

«Η Λέσβος γεννά αθλητές και αθλήτριες που διαπρέπουν διεθνώς» — μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για τη διάκριση του Βλάση Κιντάκα στην Κίνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παράταση ζητά το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου για την απογραφή επιχειρήσεων

Ανεπαρκής και μη ρεαλιστική η προθεσμία έως το τέλος του 2025, υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ευστράτιος Μανωλακέλλης. Πρόταση για σταδιακή ένταξη και τεχνική υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο ΝΟΜ συμμετέχει στη μεγάλη πανελλήνια δράση για την κωπηλασία

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν από κοντά την κωπηλασία με ελεύθερη συμμετοχή και δώρο έναν μήνα προπονήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου – Κικίλια για τα ζητήματα των λιμενεργατών

Στη συνάντηση συμμετείχεδι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτώτων Λιμένων Ελλάδος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από Λιθουανία και Μανταμάδο, στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου

Μαθητές στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Χριστόφα στο έργο της Μονάδας Λυμάτων της νότιας πόλης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 3.320.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράδειγμα φιλοζωίας με 108 νέες στειρώσεις αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Μυτιλήνης συνεχίζει με συνέπεια τις δράσεις του για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, με τη συνεργασία εθελοντών και του οργανισμού TNR Lesvos
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυρές καταιγίδες στη Λέσβο την Πέμπτη

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή και νέα αλλαγή του καιρού την ημέρα της Εθνικής Εορτής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Το μαχαίρι στο κόκαλο για την καθαριότητα»

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Κατζανός μιλά για τα πρόστιμα, τις μηνύσεις, την ευθύνη των πολιτών, τη μάχη για μια καθαρή πόλη και τη νέα εποχή στην ανακύκλωση
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συρρίκνωση της παρουσίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Λέσβο

Περικοπές χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ και διεθνείς δωρητές συρρικνώνουν τη δράση του ΟΗΕ – Το γραφείο της Λέσβου συνεχίζει με τρεις ανθρώπους και πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ανθρωπιστικής παρουσίας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λήμνος στο συνέδριο του Συνδέσμου Δημοτικών Ιαματικών Πηγών Ελλάδος

Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου Ευάγγελος Χασάπης είχε σειρά επαφών στο περιθώριο του συνεδρίου