× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενότητα ως τη διάσπαση!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η άτυπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 20/7/2019

Ενότητα ως τη διάσπαση!

Η «πρώτη» άτυπη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, βρήκε τις παρατάξεις συνειδητοποιημένες ως προς τη δυσκολία των πρώτων μηνών λειτουργίας του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα πολλά που τους χωρίζουν, στο δήμο Δυτικής Λέσβου απεδείχθη χθες ότι υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ένα πολύ ισχυρό συνεκτικό στοιχείο, που δεν είναι άλλο από την προσδοκία δημιουργίας ενός λειτουργικού νέου δήμου. Η αναγκαιότητα λοιπόν να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αρχίσει το δημιούργημα του «Κλεισθένη» να «περπατά», εξαφάνισε κάθε διάθεση μικροπολιτικής, με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να δίνουν ουσιαστικά στην χθεσινή άτυπη «πρώτη» συνεδρίασή του στην αίθουσα των ΚΕΠ Καλλονής, «ψήφο εμπιστοσύνης» στη δημοτική αρχή, ενόψει των πρώτων δύσκολων ημερών της εφαρμογής της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.

Χαρακτηριστική του κλίματος ενότητας στην άτυπη συνεδρίαση ενημέρωσης ουσιαστικά από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου για την πορεία υλοποίησης της διάσπασης, ήταν η ατάκα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικόλαου Χήρα που είπε πως «για έξι μήνες προέχει το σωστό στήσιμο του νέου δήμου». Προειδοποιώντας σε κάθε περίπτωση όμως εκ του ρόλου του, ότι στη συνέχεια «θα αναμετρηθούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ενώ ενδεικτική της ικανοποίησης για την ωριμότητα του σώματος, στη διαχείριση αυτής της κρίσιμης συγκυρίας για το νέο δήμο Δυτικής Λέσβου, ήταν και η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ιδίου του δημάρχου κ. Βέρρου. «Πράγματι τελικά είμαστε διαφορετικοί. Σκεφτόμαστε αλλιώς. Εξαιρετική συζήτηση, αισιοδοξία παρά τα τεράστια προβλήματα, όρεξη για δουλειά, συναίνεση από όλους ανεξαιρέτως. Ειλικρινά το χάρηκα», σχολίασε.
Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση καθ΄ αυτή, ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά για όλες τις μέχρι τώρα εξελίξεις στα καθαρά διαδικαστικά για τη διάσπαση και με τη βοήθεια του κ. Γελαγώτη που ανέλαβε χρέη προεδρεύοντα της συνεδρίασης –ενισχύοντας τα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου- ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Όπως ήταν φυσικό, εκείνο που κυριάρχησε ως προβληματισμός, ήταν τα κριτήρια διαχωρισμού της περιουσίας του δήμου Λέσβου, τα έσοδα του νέου οργανισμού αλλά και οι εξασφαλίσεις που μπορεί να δώσει η τελευταία εγκύκλιος που εκδόθηκε, προκειμένου να ξεκινήσει απρόσκοπτα η λειτουργία των νεοϊδρυθέντων δήμων. Με πολλούς όμως εντός του νέου δημοτικού συμβουλίου, να εκφράζουν λίγο έως πολύ τη δυσπιστία τους ότι ο δήμος Λέσβου, πράττει πράγματι τα δέοντα ως προς την εξασφάλιση της δίκαιης και βιώσιμης διάσπασης.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Στρατής Ζαφείρης τονίζοντας της σημασία να γίνουν σωστά και έγκαιρα οι διαδικασίες «ίδρυσης» ουσιαστικά του νέου δήμου, ο οποίος δήμος παρεμπιπτόντως φαίνεται να κληρονομεί την πανελλαδική πρωτιά που κατείχε ο μέχρι σήμερα ο δήμος Λέσβου. Αφού πλέον -κατά δήλωση του Ταξιάρχη Βέρρου- ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας, είναι εκείνος της Δυτικής Λέσβου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…
Ας σημειωθεί ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην άτυπη συνεδρίαση ο τέταρτος επικεφαλής παράταξης στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Συκάς, αλλά και το ότι η προσωρινή λύση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΚΕΠ Καλλονής, απεδείχθη πως δύσκολα θα μπορέσει να φιλοξενήσει απρόσκοπτα τις επίσημες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα