Ερεσός γλυκιά... σαν Καραμέλα!
Στο 3ο Lesvos Food Fest
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2019
Με γλυκιά γεύση στο στόμα και την ψυχή, έκλεισε το 3ο Lesvos Food Fest στην αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού. Η Καραμέλα ήταν το τιμώμενο υλικό, γύρω από το οποίο ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σχεδίασε το πρόγραμμα των τοπικών εκδηλώσεων του φετινού Lesvos Food Fest.
Καλεσμένος στην Ερεσό αυτή τη χρονιά ήταν ο διακεκριμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος μαγείρεψε υπέροχες συνταγές με μικρούς και μεγάλους για δύο συνεχόμενες ημέρες. Κατάφερε να ενσωματώσει την καραμέλα σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές με μεγάλη επιτυχία. Τον βοήθησε ο επίσης Κρητικός Κωστής Κωστάκης. Έτσι, τα Χανιά και το Λασίθι ενώθηκαν για να συνεργαστούν με τον πιο «νόστιμο» τρόπο στην Ερεσό.
Συγχρόνως, παρουσιάστηκε εργαστήριο παρασκευής καραμέλας με τον παραδοσιακό τρόπο και μαθήματα του χορού καντρίλιες, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τραγούδι, ούζο και μεζέ στην παραλία της Σκάλας Ερεσού.
Οι τοπικές δράσεις του Φεστιβάλ χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Λέσβου CLLD/LEADER.