× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων

«Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχειας» λέει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη, ώστε να μην ανησυχούν οι ωφελούμενοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2019

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου με τα υπόλοιπα αποθήκης η τελευταία δωρεάν διανομή τροφίμων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ1, του οποίου ο Δήμος Λέσβου είναι δικαιούχος φορέας, στους ωφελούμενους ΚΕΑ- δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Τα υπόλοιπα αποθήκης τροφίμων επαρκούν για διανομή σε όλη την Λέσβο για οικογένειες άνω των τριών μελών. Με την διανομή αυτή ολοκληρώνεται η συμβασιοποιημένη προμήθεια τροφίμων 2016-2018, του ΤΕΒΑ1 αξίας 796.000 ευρώ, επί του συνολικού προϋπολογισμού του ΤΕΒΑ1, του 1.200.000 ευρώ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνολικοί δικαιούχοι- ωφελούμενοι της παρούσας διανομής είναι 2463 δημότες μας (663 οικογένειες) σε όλη την Λέσβο, οι οποίοι έχουν ενεργές αιτήσεις- δηλαδή εισέπραξαν το ΚΕΑ κατά τον προηγούμενο μήνα-.

Στις Δημοτικές Ενότητες (πλην Μυτιλήνης - Θερμής) οι ωφελούμενοι έχουν ενημερωθεί κατά τόπους από τους εργαζόμενους μας στο Βοήθεια στο Σπίτι για την ημέρα, τον τόπο και την ώρα της διανομής.

Η διανομή για την Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης και Θερμής, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22/7/2019 και την Τρίτη 23/72019, στις αποθήκες μας στην ΕΨΥΠΑΛ -ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ από ώρες 8.30 έως 12.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: αλεύρι, ζάχαρη, φασόλια, φακές, τοματοπολτός, γάλα, μαρμελάδα, δημητριακά, φρυγανιές και καφές.

Οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ- ΤΕΒΑ που επιθυμούν να παραλάβουν τα προϊόντα που δικαιούνται πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να έχουν μαζί τους αντίγραφο της αίτησης ΚΕΑ- ΤΕΒΑ καθώς επίσης και την ταυτότητα τους.

Θυμίζουμε ότι ως Δήμος έχουμε προβεί σε όλες εκ του Νόμου προβλεπόμενες ενέργειες και έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 2.300.000 ευρώ από το ΤΕΒΑ2, για τα έτη 2019-2021. Το Πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των μελετών και θα υλοποιηθεί από τις νέες Δημοτικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβεβαιώνει η Αν. Αντωνέλλη

«Ολοκληρώνοντας την υλοποίηση της σύμβασης των τροφίμων του ΤΕΒΑ1 και έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του ΤΕΒΑ2, μπορούμε να πούμε ότι τα δυο αυτά Προγράμματα, μαζί με τις μηνιαίες διανομές τροφίμων που κάνουμε από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, συνδυαστικά λειτουργώντας με όλες τις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που δημιουργήσαμε ως Οργανισμός, καταφέραμε να δώσουμε μια ουσιαστική «ανάσα ζωής» στα θύματα που η φτώχεια δημιούργησε και στον τόπο μας.

Το ότι ως Δημοτική Αρχή 31 Αυγούστου τελειώνουν τα καθήκοντα μας, αυτό δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανησυχεί τους ανθρώπους του τόπου μας που είναι ωφελούμενοι των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχιας που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτίστως γιατί έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση όλων αυτών των δομών. Και επειδή η κρίση και η φτώχεια δεν ήταν μια γρίπη που πέρασε αλλά αρρώστια μακροχρόνια, δυστυχώς, εύχομαι και ελπίζω οι νέες Δημοτικές Αρχές να συνεχίσουν και να καταφέρουν να μεγαλώσουν το έργο που επιτέλεσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, όλα αυτά τα θλιβερά και δύσκολα χρόνια, με την δουλειά όλων των εργαζομένων σε αυτόν, αλλά και με την ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Προσωπικά, μιας και η έγνοια για τους ανθρώπους- θύματα της φτώχειας δεν τελειώνει μαζί με τα καθήκοντα μου, είμαι στην διάθεση των νέων Δημοτικών αρχών να βοηθήσω, από την παρακαταθήκη της γνώσης που αποκόμισα μέσα από την πολύτιμη εμπειρία των εννιά χρόνων που είχα την Τιμή μαζί με τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια, να έχω την ευθύνη διοίκησης του Οργανισμού και της διαχείρισης- αντιμετώπισης των προβλημάτων διαβίωσης που η φτώχεια δημιούργησε σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας», δήλωσε σχετικά η Αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή