× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το προσφυγικό στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Σήμερα στις 10 το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2019

Το προσφυγικό στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου
' χρόνος ανάγνωσης

Το προσφυγικό θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, στις 10.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στις 10.30 υπό τον Πρωθυπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τη συμμετοχή του κ. Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου. Στη σύσκεψη θα παραστεί και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε τη Λέσβο, όπου επιθεώρησε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ. Προήδρευσε επίσης σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης κι εμπλεκόμενοι στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης φορείς.

Ο υπουργός εξήρε «την υπευθυνότητα, τη σεμνότητα και την πληρότητα με την οποία οι εκφραστές - οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μετέφεραν όλο τους τον προβληματισμό για το κρίσιμο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στο νησί» και δήλωσε ότι αναχωρεί από τη Λέσβο «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του από τη Σάμο την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμμισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να αλλάξει ριζικά αυτή η απαράδεκτη εικόνα στα νησιά».

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μία είναι η πρώτη επιλογή και συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: επιτάχυνση-επιτάχυνση-επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης, χορήγησης ή απόρριψης του ασύλου. Είναι παράλογο και δεν είναι αποδεκτό κάποιος που έχει κάνει αίτηση ασύλου πριν τρία χρόνια, να προγραμματίζεται η πρώτη συνέντευξη περίπου το 2021. Η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης ασύλου θα επιτρέψει στην ελληνική Δημοκρατική Πολιτεία να διαχωρίσει εκείνους που έχουν αμιγώς προσφυγικό προφίλ και δικαιούνται άσυλο, από εκείνους που παρανόμως εισέρχονται στη χώρα» ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης