× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βίον ανθόσπαρτο ευχήθηκε ο νέος αναπλ. Υπουργός στο ζευγάρι Κούρδων!

Ο κ. Κουμουτσάκος αναμένεται να επισκεφτεί σύντομα τον Καρά- Τεπέ, όπου τελέστηκε ο γάμος των δύο προσφύγων την περασμένη εβδομάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2019

Βίον ανθόσπαρτο ευχήθηκε ο νέος αναπλ. Υπουργός στο ζευγάρι Κούρδων!

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ για τους δύο Κούρδους από το Αφρίν που παντρεύτηκαν στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος επικοινώνησε με βιντεοκλήση σήμερα με τους νεόνυμφους- με τη βοήθεια του διοικητή του Κέντρου του Καρά- Τεπέ, Σταύρου Μυρογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρουκία και ο Μοχάμεντ, δεν περίμεναν με τίποτα ευχές από κυβερνητικό στέλεχος και δεν έκρυψαν τη χαρά τους. Αφού ο κ. Κουμουτσάκος τους ευχήθηκε για τη νέα κοινή τους πορεία στην Ελλάδα, τόνισε ότι η διαδικασία ασύλου είναι υπερβολικά αργή και στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο, «οι οποίοι έχουν καθαρό προφίλ πρόσφυγα», έχουν κάνει αίτηση εδώ και δύο χρόνια και η πρώτη συνέντευξη έχει προγραμματιστεί για το 2020 και 2021 αντίστοιχα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «πρέπει η διαδικασία να γίνει πιο γρήγορη προκειμένου να ξεκαθαρίζει σε ποιους πρέπει να χορηγηθεί το άσυλο ως πρόσφυγες και σε ποιους όχι-, όπου οι δεύτεροι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα αυστηρό και αποτελεσματικό πρόγραμμα επιστροφών».  Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, «όσοι δικαιούνται άσυλο θα απολαμβάνουν ένα δικαίωμά τους, εκείνοι που δεν το δικαιούνται θα επιστρέφουν σε εύλογο χρόνο και η ελληνική κοινωνία δεν θα επιβαρύνεται από την υπέρμετρη διόγκωση του προβλήματος και τη συσσώρευση ανθρώπων στα νησιά, με προφανείς επιπτώσεις στην ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κυβέρνηση η αποσυμφόρηση των νησιών είναι βασική προτεραιότητα, επανέλαβε. Η Ρουκία και ο Μοχάμεντ ευχαρίστησαν τον αναπ. Υπουργό  για τις ευχές και τον Σταύρο Μυρογιάννη για τη βοήθεια.

Στην επικοινωνία υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση από τους ανθρώπους του κέντρου το οποίο θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα ο κ. Υπουργός.

Οι νεόνυμφοι έχουν ζητήσει να μετακινηθούν στην Κρήτη, ένα αίτημα το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης μέσω του σχετικού προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του για τον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι η ακόλουθη: «Είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος τομέας, πολύ απαιτητικός. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταπεξέλθω, γιατί ξέρω ότι είναι τα μάτια όλης της κοινωνίας πάνω σε αυτό το θέμα και πρέπει να είμαστε αποδοτικοί, με σεβασμό στη ζωή των ανθρώπων, στο δικαίωμα στη ζωή, αλλά και στην ασφάλεια της χώρας μας».

Το βιογραφικό του Γ.Κουμουτσάκου

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελών. Υπηρέτησε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών από το 1992 μέχρι την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2009. Ως ευρωβουλευτής ήταν μεταξύ άλλων μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Τον Μάιο 2014 τού απονεμήθηκε το βραβείο «Ευκράντη» για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ τον Ιούνιο 2013 ψηφίστηκε ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα Μεταφορών.

Ήταν επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο 2016 διατέλεσε και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης έχει διατελέσει υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αλβανίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Έχει εργαστεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, ενώ έχει υπηρετήσει και στο διπλωματικό γραφείο του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους