× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να πάτε οπωσδήποτε στη Λέσβο και στην πλανεύτρα Ερεσό»

Ο σεφ Μανόλης Παπουτσάκης μιλά για την εμπειρία του στο 3o Lesvosfood Festival

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2019

«Να πάτε οπωσδήποτε στη Λέσβο και στην πλανεύτρα Ερεσό»

Ο σεφ Μανόλης Παπουτσάκης μιλά για την εμπειρία του στο 3o Lesvosfood Festival:

«Δεν είχα ξαναπάει στη Λέσβο. Και μαγεύτηκα. Μα ένα παραπάνω με την Ερεσό και τις ομορφιές της που φιλοξενήθηκα εκεί στα πλαίσια του 3ου Lesvosfoodfest από τον φορέα προβολής και ανάπτυξης της Ερεσού Λέσβου με σκοπό την προβολή της Καραμέλας, ενός απίστευτα νόστιμου ντόπιου γλυκίσματος!

Μαγείρεψα 2 μέρες με την καραμέλα σε γλυκές και αλμυρές συνταγές με μικρούς και μεγάλους σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα!

Δεν θα σας πω για τις ομορφιές του τόπου, για την νόστιμη και μερακλίδικη κουζίνα, για τα υπέροχα μαγαζιά στη Σκάλα Ερεσού, για τα ηλιοβασιλέματα και τα ούζα, ούτε για τη βαλίτσα μου τη γεμάτη με δώρα όπως το βράσμα σύκου, τις μαρμελάδες, τα λαδοτυριά, τη φοβερή ρίγανη, την καραμέλα βεβαίως και τα χίλια μύρια άλλα! Δεν θα σας πω για τη φιλοξενία και την αγάπη του κόσμου, ούτε για τη μεγάλη αγκαλιά του και τα καλά του λόγια!

Θα σας πω όμως να πάτε οπωσδήποτε στη Λέσβο και να επισκεφτείτε την πλανεύτρα Ερεσό για να μαγευτείτε κι εσείς, όπως μαγεύτηκα κι εγώ! Και για να φύγετε γεμάτοι από τον όμορφο αυτόν τόπο με λίγη αμπαρόριζα στο χέρι και ένα κλωνί βασιλικό παρηγοριά στον δρόμο της επιστροφής που αφήνετε αυτήν την ομορφιά πίσω σας, όπως εμένα αποχαιρέτησε η κ. Λίτσα. Ραντεβού του χρόνου φίλοι μου και... ίσως νωρίτερα!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ