× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι στρατιωτικοί δεν είναι κομπάρσοι για όλες τις δουλειές»

Στα προβλήματα που απασχολούν τους ένστολους εργαζόμενους στον ελληνικό στρατό αναφέρθηκαν ο τέως πρόεδρος της ΠΟΕΣ Αν. Τσουκαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου Ι. Παπαπαναγιώτου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/5/2022

«Οι στρατιωτικοί δεν είναι κομπάρσοι για όλες τις δουλειές»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση  για τα ζητήματα που απασχολούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι εργαζόμενοι του ελληνικού στρατού στη Λέσβο διοργανώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία  Ενώσεων  Στρατιωτικών σε συνεργασία με την Ένωση Στρατιωτικών Λέσβου σήμερα Παρασκευή στις 7  το  απόγευμα στην αίθουσα των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης.

Σε συνέντευξή τους στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» στο «Ν» 99 fm ο τέως πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ανέστης Τσουκαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου Ιωάννης Παπαπαναγιώτου, αναφέρθηκαν στη δραστηριότητα του συνδικαλιστικού οργάνου των στρατιωτικών το οποίο όπως είπαν καλύπτει όλους τους έμμισθους του ελληνικού στρατού, ανεξαρτήτως βαθμού και αξιώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κος Τσουκαράκης οι στρατιωτικοί  είναι και αυτοί εργαζόμενοι, με δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι και το συνδικαλιστικό τους όργανο φροντίζει για την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών ώστε να υπάρχει ικανοποίηση και καλές συνθήκες εργασίας όπως άλλωστε προσπαθούν όλα τα σωματεία και οι ενώσεις εργαζομένων στη χώρα μας.

«Για παράδειγμα όταν έγινε η περικοπή των μισθών των στρατιωτικών την περίοδο των μνημονίων, κάποιος έπρεπε να οδηγήσει τις υποθέσεις αυτές στο δικαστήριο για να δικαιωθούν οι στρατιωτικοί που υπέστησαν μειώσεις πρώτοι από όλους τους εργαζόμενους. Αυτό δεν μπορούσε να το κάνει φυσικά η ηγεσία του στρατού, το έκανε όμως το συνδικαλιστικό όργανό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου Ιωάννης Παπαπαναγιώτου για την οργάνωση που υπάρχει στη Λέσβο και τις ενέργειες που γίνονται κατά καιρούς για διάφορα θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς του νησιού μας, επισήμανε το ζήτημα της αντικατάστασης του αμιάντου που υπάρχει σε πολλές εγκαταστάσεις στρατοπέδων. Όπως τόνισε το ζήτημα μπήκε στη βουλή μέσα από ερωτήματα που κατέθεσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και υπήρξαν δεσμεύσεις ότι θα πραγματοποιηθούν μελέτες και θα υπάρξει αντικατάσταση των υλικών αυτών.

«Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, στις οποίες συγκεντρώνονται δεκάδες ένστολοι εργαζόμενοι. Υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντικατάστασης μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει κάτι. Ως Ένωση θα επανέλθουμε και το επόμενο διάστημα στο θέμα ώστε το συντομότερο δυνατόν το φαινόμενο να περιορισθεί αν όχι να εξαλειφθεί εντελώς».

Οι κύριοι Τσουκαράκης και Παπαναγιώτου αναφερόμενοι στα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι δυστυχώς σήμερα ο στρατός ασχολείται με διάφορα αντικείμενα και δραστηριότητες τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τον αντικείμενο το οποίο πρέπει να υπηρετεί και δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε από τον Ιωάννη Παπαπαναγιώτου η δραστηριοποίηση του στρατού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών, κάτι το οποίο όπως είπε γινόταν για πολλά χρόνια και κούρασε σημαντικά το προσωπικό της Λέσβου. «Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

«Δυστυχώς σημείωσε, ο τέως πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, ο στρατός και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ως φθηνό εργατικό δυναμικό για κάθε εργασία. Σβήνουμε φωτιές το καλοκαίρι, φτυαρίζουμε χιόνι το χειμώνα και μοιράζουμε σάντουιτς στους αποκλεισμένους της Αττικής Οδού και κάνουμε ακόμη και τους κομπάρσους σε ταινία. Το τελευταίο απίστευτο γεγονός έγινε στη Θεσσαλονίκη όπου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας του Χόλιγουντ με γνωστούς πρωταγωνιστές, έπαιξαν ως κομπάρσοι στελέχη του στρατού μας ενώ χρησιμοποιήθηκε και εξοπλισμός. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος του στρατού δεν είναι να μπαλώνει τρύπες σαν φθηνό εργατικό δυναμικό αλλά να υπερασπίζεται τα εδάφη της πατρίδας μας και να δουλεύει πάνω σε αυτό το αντικείμενο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους, οι κύριοι Τσουκαράκης και Παπαπαναγιώτου αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των αμοιβών για τα λεγόμενα βραδινά, τα οποία θεσμοθετήθηκαν μεν από την πολιτεία, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίησή τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο ένας Υπουργός μας στέλνει στον άλλο, σημείωσε ο Αν. Τσουκαράκης, προσθέτοντας πως είναι ζήτημα μιας υπογραφής την οποία όμως κανείς δεν θέλει να βάλει»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς
Οι γυναίκες της Μυτιλήνης υψώνουν φωνή ενάντια στον πυρηνικό εφιάλτη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία της «Γυναίκας»

Με δύο διαφορετικές μεταξύ τους καλλιτεχνικές δράσεις υποστηριζόμενες από πολύ κόσμο
Μια βραδιά αφιερωμένη  στην αξία της «Γυναίκας»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»

Πρόσωπα, σχολικές διακρίσεις, τοπική ιστορία και αναμνήσεις στις 16 σελίδες της έκδοσης του Συλλόγου των Απανταχού Παφλιωτών
Κυκλοφόρησε το 51ο τεύχος της εφημερίδας «Πάμφιλα»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Στο δυναμικό του ιδρύματος εντάσσονται δύο νοσηλευτές, μία μαία και μία εργαζόμενη στον κλάδο των Ιατρικών Εργαστηρίων
Τέσσερις νέες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι Αρχές για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο οικογενειάρχης βρέθηκε νεκρός στο αγρόκτημά του
Μυστήριο στον Ασώματο με τον θάνατο 52χρονου σε πηγάδι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Φυλλάδια στη Λέσβο, ομιλίες στη Χίο και ημερίδες σε Ικαρία και Φούρνους
Ενημερωτικές δράσεις κατά των απατών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΑΤΡΟ

«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε στο Κάστρο Μυτιλήνης

Μια κωμωδία που έφερε άφθονο γέλιο και σημαντικό δίδαγμα στο κοινό της Μυτιλήνης
«Με τις γυναίκες στο τιμόνι… τέρμα τα κλάματα!», ακούσαμε  στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών

Ο ΣΕΔΥ Αιγαίου ζητά την άμεση ένταξή τους στους δικαιούχους με αναδρομική ισχύ από το 2024
Επίδομα 150 ευρώ ζητούν για τους οδηγούς των Δασικών Υπηρεσιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους

Η 36η βράβευση του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Δελφίνι» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922
Η Σκάλα Λουτρών τίμησε 39 παιδιά για τις επιδόσεις τους