× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκκωφαντική σιωπή μετά τα «δώρα» Μπάιντεν σε Ερντογάν

Ψυχρολουσία προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Δημοσίευση 11/5/2022

Εκκωφαντική σιωπή μετά τα «δώρα» Μπάιντεν σε Ερντογάν
' χρόνος ανάγνωσης

Αμηχανία προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16. Παρά το γεγονός ότι το σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal κυκλοφορεί από νωρίς το μεσημέρι, με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να σχολιάζει καυστικά την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός προτίμησε τη σιωπή.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής, απέφυγε να κάνει κάθε σχετική αναφορά, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι «η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά». Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «αύριο, στη Βουλή, θα συζητήσουμε και θα κυρώσουμε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το πώς αντιλαμβάνονται, πραγματικά, τις συμμαχίες της χώρας και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτό τον γεωπολιτικό χάρτη ο οποίος αλλάζει με τόσο μεγάλη ταχύτητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό το οποίο ξέρω», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «είναι ότι η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά. Το κύρος της χώρας μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου».

«Και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρω στην επίσημη επίσκεψη την οποία θα κάνω στη Ουάσιγκτον, όπου τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω εκτενώς με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Και την Τρίτη θα έχω την πολύ μεγάλη τιμή να απευθυνθώ στο αμερικανικό Κογκρέσο, ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος μιλά στο ανώτατο αμερικανικό νομοθετικό όργανο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στη ραγδαία δημοσκοπική φθορά της ΝΔ, επιστράτευσε τη γνωστή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. «Σήμερα, είδα τον κ. Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία την οποία έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε "ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε". Πράγματι, έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ΑΤΜ. Και ευχαριστούμε τον κ. Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το ρεύμα επί ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν φθηνότερο, ισχυριζόμενος ότι σήμερα βρίσκεται σε υποφερτά επίπεδα. «Από τον Ιούλιο θα μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, ένα πλαίσιο το οποίο οριστικά θα αποσυνδέει πια τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας από τις αυξήσεις των τιμών στο φυσικό αέριο και θα μπορέσει να τις σταθεροποιήσει σε επίπεδα τα οποία, ναι, θα είναι υψηλότερα από τις τιμές που πληρώναμε το 2020, θα είναι όμως ανεκτά, θα είναι υποφερτά, δεν θα είναι ακραία» τόνισε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Κώστας Μουτζούρης για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για την αυριανή επέτειο του ΟΧΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση