× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και 16χρονος τσαμπουκάς που τραυμάτισε δυο Αστυνομικούς!

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα στη Μυτιλήνη. Επτά χωρίς άδεια κυκλοφορίας και ένας μεθυσμένος. Στο αυτόφωρο κι οι γονείς των ανηλίκων.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/6/2019

Και 16χρονος τσαμπουκάς που τραυμάτισε δυο Αστυνομικούς!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στους δρόμους της Μυτιλήνης. Κάθε περιστατικό αποδεικνύει το βαθμό ανομίας που επικρατεί στους δρόμους της Μυτιλήνης αλλά και το ότι εδώ και χρόνια η Αστυνομία απλά δεν έκανε τη δουλειά της. Στην περίπτωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όμως απλά ανακοινώνονται συλλήψεις με αφορμή τους ελέγχους που ξεκίνησαν με αφορμή το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Και όμως αυτοί οι νεκροί δεν ήταν οι πρώτοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο τριήμερο στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, συνελήφθησαν οκτώ άτομα ηλικίας από 16 έως 54 ετών.

Χαρακτηριστικότερη όλων η σύλληψη χθες Κυριακή στη Μυτιλήνη, 16χρονου που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, χωρίς άδεια οδήγησης. Ο 16χρονος, προηγουμένως, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, τραυμάτισε ελαφρά δύο από αυτούς. Κατά το συμβάν τραυματίστηκε και ο 16χρονος. 

Σήμερα Δευτέρα στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς άδεια οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν επίσης ένας 17χρονος που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς άδεια οδήγησης αλλά και ένας 18χρονος που οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς άδεια οδήγησης.

Χθες Κυριακή επίσης στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 54χρονος που οδηγούσε αυτοκίνητο μεθυσμένος!.

Τέλος το Σαββάτο στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 22χρονος, ένας 19χρονος, και ένας 30χρονος που οδηγούσαν δίκυκλες μοτοσυκλέτες χωρίς άδεια οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος των γονέων των ανηλίκων οδηγών, σχηματίσθηκαν δικογραφίες για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Βαριές ποινές

Ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις αρχές του μήνα και άρχισε να ισχύει από την 1 Ιουλίου, προβλέπει πως όποιος οδηγεί όχημα έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, οδηγεί σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Τέλος, όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυσαν το Μαγειρείο των Μυστεγνών

Πρωτοβουλία αγάπης από το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου ζητά να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Λιθοτριψία και για τα νεφρά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Για τη ρύθμιση βηματοδοτών, τις προσλήψεις, τις εξορμήσεις για τεστ ΠΑΠ, απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία, μιλήσαμε με τον πρόεδρο και διοικητή, Γιώργο Καμπούρη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus