× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αύξηση της Ελληνικής παραγωγής κρασιού το 2021

Κοινό κρασί το 65% της εγχώριας παραγωγής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2022

Αύξηση της Ελληνικής παραγωγής κρασιού το 2021
' χρόνος ανάγνωσης

Στους 2.468.945 hl (εκατόλιτρα) ανήλθε η παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα το 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών).

Η παραπάνω εκτίμηση στηρίζεται στης δηλώσεις παραγωγής και συγκομιδής. Ο όγκος του κρασιού παράχθηκε στην χώρα είναι αυξημένος κατά 8,13% σε σύγκριση με το 2020.


Η πρώτη εκτίμηση για την παραγωγή κρασιού στην χώρα, που είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, προέβλεπε παραγωγή της τάξης 1.710.400 hl, που αντιστοιχούσε σε μείωση 25,09%.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ, ο αριθμός των οινοποιείων (κυρίως μικρών) που πλέον εντάσσεται στην υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Παραγωγής συνεχώς αυξάνει, ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης τους από τις κατά τόπου Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη απεικόνιση των μεγεθών της ελληνικής οινοπαραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της Κομισιόν που έκανε η ΚΕΟΣΟΕ 1.654.722 hl  είναι λευκά κρασιά όλων των κατηγορίων και 760.857 hl κόκκινα και ροζέ κρασιά. Κρασιά ΠΟΠ (με ονομασία προέλευσης) είναι 199.795 hl που αντιστοιχούν σε 8,09% της συνολικής παραγωγής. Κρασιά ΠΓΕ (με γεωγραφική ένδειξη) είναι 415.886 hl που αντιστοιχούν στο 16,84% της συνολικής παραγωγής, ποικιλιακά κρασία είναι 222.149 hl που αντιστοιχούν στο 8,9% της συνολικής παραγωγής.


Κρασιά χωρίς γεωγραφική ένδειξη είναι 1.627.959 hl στο 65,93% της συνολικής παραγωγής. Άλλα κρασιά είναι 3.156 hl που αντιστοιχούν στο 0,24% της συνολικής παραγωγής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, χωρίς να έχει προγραμματισθεί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ