× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μόνο ένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης;

Προβληματίζει η απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας, ενώ οι αρμόδιοι του σχολείου θα πρέπει να αποφασίσουν να «κόψουν» πάνω από 30 παιδιά που έχουν κάνει αίτηση για την Α’ Γυμνασίου

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/6/2019

Μόνο ένα τμήμα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης;

Προβληματίζει η απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να δημιουργηθεί φέτος μόνο ένα τμήμα στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, ενώ οι αρμόδιοι του σχολείου θα πρέπει να αποφασίσουν να «κόψουν» πάνω από 30 παιδιά που έχουν κάνει αίτηση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αναβρασμό είναι η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού, ο Σύλλογος Διδασκόντων, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, ενώ εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα για τη συγκέντρωση υπογραφών.

«Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, παράγει πολιτισμό στο νησί της Λέσβου από το 1994. Είναι το μοναδικό σχολείο στο νομό της Λέσβου με αυξητική πορεία, καθώς από το 2014 μέχρι το 2019 αύξησε το μαθητικό του δυναμικό κατά 35% με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά ζήτησης. Με απόφασή της η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Παπαδανιήλ Μαρία, καταργεί το ένα τμήμα μαθητών στην Α΄γυμνασίου, επιτρέποντας μόνο σε 24 παιδιά να εγγραφούν για το έτος 2019-2020 στο σχολείο - σε ένα μόνο τμήμα -  και οδηγώντας το σχολείο σε σταδιακή συρρίκνωσή του. Το σχολείο έχει στα χέρια του 51 αιτήσεις μαθητών για την Α' Γυμνασίου, που σημαίνει ότι 27 μαθητές θα πρέπει να απορριφθούν. Αφορμή για την παραπάνω απόφαση αποτελεί το υπάρχον χρόνιο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου το οποίο συστεγάζεται με άλλο Γυμνάσιο. Αντί λοιπόν να δοθεί μία λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου αποφασίστηκε η συρρίκνωσή του! Να σημειωθεί ότι στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο, για το ίδιο σχολικό έτος, θα αυξηθούν τα τμήματα στην Α' Γυμνασίου από 3 σε 4!

Παρακαλούμε υπογράψτε ώστε να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός. Ζητούμε να λειτουργήσει το σχολείο, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, με 2 τμήματα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου! Μην επιτρέπετε στους αρμόδιους να υποτιμούν άλλο τη Μουσική εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα!» σημειώνει το ψήφισμα, που συγκεντρώνει ηλεκτρονικές υπογραφές σε αυτή τη σελίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η ανακοίνωση των Συλλόγων

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατόπιν της απόφασης της Περιφερειακής Διευθύντριας  Εκπαίδευσης για την κατάργηση του δεύτερου τμήματος της α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης,  ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογος καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια καθώς και οι γονείς των υποψήφιων μαθητών της Α΄ Γυμνασίου  διαμαρτυρόμαστε  για την κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του  σχολείου μας, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούσε με τη δημιουργία  διπλών τμημάτων στο γυμνάσιο  και με σταθερά αυξητική πορεία (2014-2019, 35%) στο μαθητικό δυναμικό. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης  δίνει ανάσες πολιτισμού και διέξοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στα παιδιά που το επιλέγουν και τελικά επιλέγονται να φοιτήσουν σ’ αυτό, τα τελευταία 25 χρόνια. 

      Το Μουσικό Σχολείο, αν και είναι από τα πρωτοιδρυθέντα μουσικά σχολεία στη χώρα μας,  παραμένει συστεγαζόμενο  και έρμαιο στις αποφάσεις των εκάστοτε «αρχόντων» που καθορίζουν την τύχη του, προκαλώντας αγωνία για τη συρρίκνωσή του.

Η απογοήτευση από την έλλειψη ευαισθησίας και υποστήριξης έχει μεταβληθεί σε αγανάκτηση και οργή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα  αγωνιστούμε και  θα καταφύγουμε σε κάθε έννομη ενέργεια-δράση που θα μεταστρέψει την απόφαση προς όφελος του σχολείου μας.»

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ