× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προτείνει τη σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξ. Βέρρος πιάνει δουλειά από… τώρα για το στήσιμο των δύο νέων δήμων αντί του ενιαίου της Λέσβου

Δημοσίευση 7/6/2019

Προτείνει τη σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής

Όπως το είχε προαναγγείλει στις αρχές της εβδομάδας στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Ν», ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι πρόταση για την άμεση δημιουργία μίας Διαδημοτικής Επιτροπής ανάμεσα στον σημερινό Δήμο και τους δύο νεοσύστατους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, μέσω επιστολής του που εστάλη στο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας της μετάβασης της λειτουργίας του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης από έναν δήμο, σε δύο νεοσύστατους, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πολλές παράμετροι, καθοριστικές λεπτομέρειες αλλά και συγκεκριμένες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την εύρυθμη λειτουργία της νέας χωροταξικής πραγματικότητας σε επίπεδο δήμων, είναι αδιευκρίνιστα σε εκκρεμότητα, ο κ. Βέρρος κάλεσε εκ προοιμίου σε συνεννόηση και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, αλλά και τους συναρμόδιους αντιδημάρχους και Διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου.

Ο κ. Βέρρος στην επιστολή του όπου γνωστοποιεί την πρωτοβουλία του για τη σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής, εκφράζει χωρίς περιστροφές την αγωνία του ενόψει της δύσκολης επόμενης ημέρας, που απαιτεί ουσιαστικά το στήσιμο δύο νέων δήμων. Και πιο συγκεκριμένα προτείνει:

- την άμεση σύσταση μίας Διαδημοτικής Επιτροπής (εκ των τριών ουσιαστικά δήμων), η οποία θα επιλαμβάνεται από τώρα -και μέχρι ενός εύλογου διαστήματος ως την ομαλοποίηση του νέου καθεστώτος λειτουργίας μας- όλων των ζητημάτων της ίδρυσης ουσιαστικά των δύο νέων δήμων. Στην Επιτροπή αυτή, προτείνεται να συμμετάσχουν πέραν του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων και Διοικητικών Υπηρεσιών, οι Διευθυντές των Υπηρεσιακών λειτουργιών του Δήμου Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λέσβου και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης και Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος.
- Σκοπός αυτής της Διαδημοτικής Επιτροπής, η οποία θα δύναται να λειτουργεί και μετά τον Σεπτέμβρη, θα είναι να συμβάλλει στην αποσαφήνιση όλων εκείνων των διαδικασιών που προβλέπονται για το διαμοιρασμό προσωπικού, μηχανημάτων και οικονομικών στοιχείων και κατ΄ επέκταση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινών ενεργειών και αποφάσεων για την απρόσκοπτη συνέχεια του προγραμματισμού των έργων και δράσεων που έχουν δρομολογηθεί ήδη από τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Είμαστε υποχρεωμένοι λόγω της ιδιαιτερότητας να έχουμε μπροστά μας το στήσιμο δύο δήμων, να εργαστούμε από τώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη νέα –και χωροταξική- πραγματικότητα του «Κλεισθένη». Και είμαι σίγουρος πως η συνεργασία όλων ημών, απερχόμενων και επερχόμενων δημοτικών αρχών αλλά και των εργαζομένων των δύο δήμων, θα είναι τέτοια που θα μας επιτρέψει να εξαλείψουμε τις όποιες εκτιμώμενες δυσλειτουργίες που πιθανά μπορεί να προκύψουν από την 1η Σεπτέμβρη», δήλωσε σχετικά ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου