× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Δώρο Πάσχα, δεν επιστρέφεται»

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2022

«Το Δώρο Πάσχα, δεν επιστρέφεται»
' χρόνος ανάγνωσης

Ανακοίνωση για την καταβολή του δώρου Πάσχα και για όσα πρέπει να προσέξουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό εξέδωσε το  Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών κ Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου. Όπως αναφέρεται σχετικά ορισμένες επιχειρήσεις καταθέτουν τα χρήματα στην τράπεζα και μετά απαιτούν από τους εργαζόμενους να τα επιστρέψουν. Αυτό όπως σημειώνεται ισοδυναμεί με ληστεία:

Ολόκληρη η ανακοίνωση Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτιστικών και  Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπροστά στον καταιγισμό παραπληροφόρησης κυβέρνησης κι εργοδοσίας, που αξιοποιούν όλων  των ειδών τα τεχνάσματα  για να μπερδέψουν τους εργαζομένους, το συνδικάτο έχει χρέος να ενημερώσει τους συναδέλφους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε σχετικά με το επίδομα (δώρο) Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από τη 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Επομένως, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Καταδικαστέα η πρακτική των εργοδοτών να ζητάνε την επιστροφή του δώρου μας!

Να μην δεχθεί κανένας εργαζόμενος να επιστρέψει το Δώρο του Πάσχα!  Να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την ντροπή που είναι κοινό μυστικό για δεκάδες εργασιακούς χώρους! Τα έχουμε δουλέψει αυτά τα λεφτά δεν μας τα χάρισε κανείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση των εργοδοτών να ζητήσουν πίσω το Δώρο που κατέθεσαν στην τράπεζα ισοδυναμεί με ληστεία.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες την οικονομικής κατάστασης που ζούμε με την ακρίβεια σε όλα τα είδη κατανάλωσης, στο σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Αντίθετα θα πρέπει να βγει στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσει αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταγγέλλουμε άμεσα στο σωματείο την οποιαδήποτε έστω και απόπειρα κλοπής του Δώρου Πάσχα από την εργοδοσία 22510-22734 πρωινές ώρες όπως και Μ. Πέμπτη εκτάκτως 18:30-20:30 και στο e-mail: [email protected]»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ