× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαύρη είναι η.... Νύκτα στην τουριστική αγορά της Λέσβου με υπογραφή Μουτζούρη

Σειρά δράσεων της Περιφέρειας Bορείου Αιγαίου (με φωτογραφίες του Περιφερειάρχη) για την τουριστική προβολή της Χίου και μόνο, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση έστω για το τι θα γίνει για τα άλλα νησιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2022

Μαύρη είναι η.... Νύκτα στην τουριστική αγορά της Λέσβου με υπογραφή Μουτζούρη
Μουτζούρης με Δούση για εκπομπή αφιερωμένη στη Χίο

Την ίδια ώρα που ο εν Χίω και μόνο μονίμως ευρισκόμενος Χιώτης Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας έχει βάλει φτερά στα πόδια του για τη τουριστική προβολή της Χίου σε Δύση και Ανατολή, στη Λέσβο η Περιφέρεια ασχολείται ένας Θεός ξέρει με τι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και δεν είναι που - καλώς - προβάλλεται τουριστικά η Χίος αφού ο κ. Νύκτας με τις ευλογίες Μουτζούρη θεωρεί πως μόνο για τον τουρισμό στη Χίο είναι αρμόδιος, είναι που κανένα φως δεν διακρίνεται για τη Λέσβο. Τίποτα δεν έχει καν ανακοινωθεί!

Πριν δυο εβδομάδες, στις 8 Απριλίου σύμφωνα με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ της Χίου και μόνο, «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας για την Χίο ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Φορέα Τουρισμού υποστηρίζοντας την εκδήλωση προβολής της Χίου ‘Restart Chios Turkey Travelling’ στη Σμύρνη. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νίκο Νύκτα, τον Αντιπεριφερειάρχη Απόδημου Ελληνισμού, Χωρικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παντελή Μπουρνιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας κ. Λεωνίδα Αθηνάδη καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη της» .

Ας σημειωθεί ότι σε συνέντευξη του σε τοπικό ΜΜΕ της Χίου ο κ. Νύκτας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε ότι το πρόγραμμα της προβολής στην τουριστική αγορά της Τουρκίας δεν αφορά και τη Λέσβο γιατί «οι Λέσβιοι δήλωσαν ανέτοιμοι για να υποδεχτούν Τούρκους επισκέπτες»! Παράγοντες του τουρισμού στη Λέσβο μιλώντας στο «Ν» δήλωσαν ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί τους ο κ. Νύκτας ή οιοσδήποτε άλλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με άλλο δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα «η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζοντας τις υποστηρικτικές προσπάθειες της για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, αυτή την φορά προσκάλεσε τον γνωστό δημοσιογράφο Τάσο Δούση, παρουσιαστή και παραγωγό της επιτυχημένης τουριστικής τηλεοπτικής εκπομπής "Εικόνες" για σειρά αφιερωμάτων στα νησιά μας.

Η αρχή γίνεται από την Χίο στην οποία βρίσκεται ήδη ο Τάσος Δούσης και οι συντελεστές της εκπομπής του για τα γυρίσματα του επεισοδίου.».

Ας σημειωθεί ότι «ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής ο οποίος του παρουσίασε το πλάνο του αφιερώματος για την Χίο, ενώ θα  ακολουθήσουν εκπομπές και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα έξοδα της παραγωγής.». Περί της χειμαζόμενης τουριστικά Λέσβου ούτε κουβέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάιος μήνας με τα εισιτήρια μετακίνησης προς και από τα νησιά στα ύψη και «ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια πετυχημένη χρονιά επανεκκίνησης για τον τουρισμό στο Βόρειο Αιγαίο, με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρώτιστο αρωγό με στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής».

Τέλος προχθές «ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε κλιμάκιο δημοσιογράφων στα πλαίσια πολυήμερου ταξιδιού τους, με σκοπό πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Χίο στο επόμενο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ταξίδια» της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ". Ο Περιφερειάρχης και οι δημοσιογράφοι συζήτησαν κυρίως για τις δυνατότητες θεματικού τουρισμού της Χίου και τις μοναδικές της ομορφιές.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξησε τις εξαγωγές τυριών η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Μικρή αύξηση της παραγωγής αναμένεται για το 2024, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την αγροτική οικονομία της Ε.Ε.
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παραγωγή ελαιολάδου με βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Καινοτόμο πρόγραμμα παραγωγής ελαιολάδου από εκπυρηνωμένη ελιά πριν την έκθλιψη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην έκθεση ακινήτων οι μεσίτες της Λέσβου

Με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών- Νωρίτερα ο Σύλλογος Μεσιτών κάνει εκδήλωση και υπογράφει για τη δημιουργία νέας πανελλήνιας ομοσπονδίας του κλάδου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βάνδαλοι έβαλαν στόχο τα νέα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Μελανό σημείο της μεγάλης απήχησης των νέων εγκαταστάσεων από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας τους είναι οι ζημιές που προκάλεσαν άγνωστα άτομα πέντε φορές στον εξοπλισμό των λουτρών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποχρεωτική η δήλωση απασχόλησης για κάθε συνταξιούχο με αγροτικό εισόδημα

Στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 80.000 συνταξιούχοι που εργάζονται
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοιξε ανανεωμένο το Hola στα Βατερά

Με αφορμή την επένδυσή του, στον τόπο καταγωγής του ο υποψήφιος Διδάκτορας, Στέφανος Καραβίδας μιλά στο «Ν» για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ