× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σήμερα το ρεσιτάλ πιάνου

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2019

Σήμερα το ρεσιτάλ πιάνου
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί απόψε Τρίτη , στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης! Και μάλιστα από δυο αδέλφια θαύμα! Τους Κωνσταντίνο, και Λευτέρη Κακάμπουρα! Παιδιά θαύμα εις διπλούν! Δικά μας παιδιά από την Μυτιλήνη! Νεαροί μουσικοί των δεκαεπτά χρόνων, οι όποιοι σπουδάζουν και παίζουν μουσική εδώ και μια δεκαετία! Διαθέτουν ένα απίστευτο βιογραφικό για την ηλικία τους, καθώς διακρίσεις ανά τον κόσμο!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τα χαρούμε, να τα χειροκροτήσουμε και να τα συγχαρούμε! Τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους, γιατί τίποτα δεν γίνετε τυχαία, χωρίς μόχθο , στήριξη και την σωστή καθοδήγηση!
Το ραντεβού με τους νεαρούς πιανίστες , θυμίζω, είναι σήμερα στις 21.00 , στο Δημοτικό μας Θέατρο, με ελεύθερη την είσοδο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Κακάμπουρα-Αλεξόπουλου

1. Paganini Liszt - Etude 2
2. Chopin - Ballade No. 3 in A flat major, Op. 47
3. Ravel - Toccata Le Tombeau de Couperin
4. Beethoven - Piano Sonata No. 23 in F minor, Op. 57 "Appassionata"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα του Λευτέρη Κακάμπουρα-Αλεξόπουλου

1. Bach - Toccata in G major, BWV 916
2. Beethoven - Sonata No.26 in E-flat Major, "Les Adieux"
3. Debussy - Estampes - Jardins sous la pluie
4. György Ligeti - Musica Ricercata
5. Chopin - Ballade No. 1 in G minor, Op. 23

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Κωνσταντίνος Κακάμπουρας-Αλεξόπουλος είναι 17 χρονών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division – Diplôme Supérieur d’Execution στην τάξη του Bruno Rigutto στο Παρίσι, όπου και ζει μόνιμα τον τελευταίο χρόνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους David Lively, Yekaterina Lebedeva και Δημήτρη Τουφεξή. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο 11ο Διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ Ρόδου, στο Διεθνές φεστιβάλ στο Ξηροπήγαδο 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Salle Cortot στο Παρίσι, στο City University Performance space στο Λονδίνο και στο Salon des Beaux Arts στο Λούβρο. Πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου“De Bach Au Jazz” 2018 όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Σπουδάζει με υποτροφία διεύθυνση ορχήστρας στην ’Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη των Dominique Rοuits και Julien Masmondet. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας με τους Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA), Catherine Larsen-Maguire και Μιχάλη Οικονόμου.

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani και φέτος δίνει εξετάσεις για το δίπλωμά του. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με την Αριάδνη Δασκαλάκη. Συμμετέχει παίζοντας βιολί στην νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra με την οποία έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία συμπράττοντας με την Julius Stern Orchestra του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Τέλος, είναι μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.


Ο Λευτέρης Κακάμπουρας Αλεξόπουλος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 χρονών με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division Diplôme Supérieur d’Enseignement στην τάξη της Victoria Melki. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους David Lively και Yekaterina Lebedeva και σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας με την Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA). Έχει παίξει στο 2ο διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην στην Salle Cortot στο Παρίσι.

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani, και σε ηλικία 16 ετών πήρε το πτυχίο του με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Γερμανία με την συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παίζοντας βιολί και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού στους οποίους έλαβε μέρος.

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Είναι, επίσης, μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Σιγή στη σκηνή της Λέσβου

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου -Η Ένωση Θεατρικών και Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου στέκεται στο πλευρό κτηνοτρόφων και παραγωγών, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης για το νησί
Σιγή στη σκηνή της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Και Πατέρας και Μύθος…» ένα βιβλίο για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Η εκδήλωση θα γίνει με πρωτοβουλία της Ουρανίας Πρασίνου Διευθύντριας του Εθνικού Ωδείου – Παραρτήματος Μυτιλήνης την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
«Και Πατέρας και Μύθος…» ένα βιβλίο για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
Βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
ΒΙΒΛΙΟ

Τα ποιήματα του Γρηγόρη Μολυβιάτη ταξιδεύουν στην Αθήνα

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λέσβιου μουσικού και ποιητή θα γίνει την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών από τον σύλλογο «Λεσβιακή παροικία»
Τα ποιήματα του Γρηγόρη Μολυβιάτη ταξιδεύουν στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στη Λέσβο, με αφιέρωμα στον Νίκο Περέλη

Στις 27 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και στις 28 Μαρτίου στην Καλλονή στα αντίστοιχα Δημοτικά Θέατρα.
Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στη Λέσβο, με αφιέρωμα στον Νίκο Περέλη
ΒΙΒΛΙΟ

Απόφαση‑σταθμός για το Αρχοντικό Βρανά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης ενέκρινε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση για ίδρυση Βιβλιοθήκης στη Γέρα
Απόφαση‑σταθμός για το Αρχοντικό Βρανά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Στα τρία καλύτερα της χώρας το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Πανελλαδική διάκριση στον διαγωνισμό «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2026»
Στα τρία καλύτερα της χώρας το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Μη προσβάσιμο το μονοπάτι στον αρχαιολογικό χώρο Θερμής

Λόγω σοβαρής διάβρωσης του πρανούς και καταρρεύσεων
Μη προσβάσιμο το μονοπάτι στον αρχαιολογικό χώρο Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ πιάνου για 2 στον ΦΟΜ με ελεύθερη είσοδο

Ο Βασίλης Γάββαρης και η Τατιάνα Νικολοπούλου ερμηνεύουν Bach, Schumann, Rachmaninov, Prokofiev, Shostakovich και Ravel το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 8 το βράδυ
Ρεσιτάλ πιάνου για 2 στον ΦΟΜ με ελεύθερη είσοδο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φτιάχνουμε λαμπάδες για όλη την οικογένεια

Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας, για όλη την οικογένεια, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί
Φτιάχνουμε λαμπάδες για όλη την οικογένεια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρεκόρ με 420 συμμετοχές στους 14ους Παλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής

Ο εμπνευστής και υπεύθυνος της διοργάνωσης από την πρώτη χρονιά, ο καθηγητής μουσικής Αλέξανδρος Γεραγωτέλλης μίλησε στο «Ν»
Ρεκόρ με 420 συμμετοχές στους 14ους Παλλεσβιακούς Μαθητικούς Αγώνες Μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ

Το βιβλίο του Βασίλη Αναγνώστου γίνεται θεατρικό δρώμενο

Ο τίτλος του έργου είναι «Ένα σωστό...λάθος» και πραγματοποιείται από το Θεατρικό Εργαστήρι Μυτιλήνης σε συνεργασία με τις εκδόσεις REPROGRAPHICS το Σάββατο 21 Μαρτίου
Το βιβλίο του Βασίλη Αναγνώστου γίνεται θεατρικό δρώμενο