× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σήμερα το ρεσιτάλ πιάνου

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2019

Σήμερα το ρεσιτάλ πιάνου
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί απόψε Τρίτη , στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης! Και μάλιστα από δυο αδέλφια θαύμα! Τους Κωνσταντίνο, και Λευτέρη Κακάμπουρα! Παιδιά θαύμα εις διπλούν! Δικά μας παιδιά από την Μυτιλήνη! Νεαροί μουσικοί των δεκαεπτά χρόνων, οι όποιοι σπουδάζουν και παίζουν μουσική εδώ και μια δεκαετία! Διαθέτουν ένα απίστευτο βιογραφικό για την ηλικία τους, καθώς διακρίσεις ανά τον κόσμο!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τα χαρούμε, να τα χειροκροτήσουμε και να τα συγχαρούμε! Τα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους, γιατί τίποτα δεν γίνετε τυχαία, χωρίς μόχθο , στήριξη και την σωστή καθοδήγηση!
Το ραντεβού με τους νεαρούς πιανίστες , θυμίζω, είναι σήμερα στις 21.00 , στο Δημοτικό μας Θέατρο, με ελεύθερη την είσοδο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Κακάμπουρα-Αλεξόπουλου

1. Paganini Liszt - Etude 2
2. Chopin - Ballade No. 3 in A flat major, Op. 47
3. Ravel - Toccata Le Tombeau de Couperin
4. Beethoven - Piano Sonata No. 23 in F minor, Op. 57 "Appassionata"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα του Λευτέρη Κακάμπουρα-Αλεξόπουλου

1. Bach - Toccata in G major, BWV 916
2. Beethoven - Sonata No.26 in E-flat Major, "Les Adieux"
3. Debussy - Estampes - Jardins sous la pluie
4. György Ligeti - Musica Ricercata
5. Chopin - Ballade No. 1 in G minor, Op. 23

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Κωνσταντίνος Κακάμπουρας-Αλεξόπουλος είναι 17 χρονών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division – Diplôme Supérieur d’Execution στην τάξη του Bruno Rigutto στο Παρίσι, όπου και ζει μόνιμα τον τελευταίο χρόνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους David Lively, Yekaterina Lebedeva και Δημήτρη Τουφεξή. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στο 2ο Διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο 11ο Διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ Ρόδου, στο Διεθνές φεστιβάλ στο Ξηροπήγαδο 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Salle Cortot στο Παρίσι, στο City University Performance space στο Λονδίνο και στο Salon des Beaux Arts στο Λούβρο. Πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου“De Bach Au Jazz” 2018 όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Σπουδάζει με υποτροφία διεύθυνση ορχήστρας στην ’Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη των Dominique Rοuits και Julien Masmondet. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας με τους Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA), Catherine Larsen-Maguire και Μιχάλη Οικονόμου.

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani και φέτος δίνει εξετάσεις για το δίπλωμά του. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με την Αριάδνη Δασκαλάκη. Συμμετέχει παίζοντας βιολί στην νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra με την οποία έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε Ελλάδα και Γερμανία συμπράττοντας με την Julius Stern Orchestra του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Τέλος, είναι μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.


Ο Λευτέρης Κακάμπουρας Αλεξόπουλος ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 χρονών με την Νίκη Κεραμέκη. Σπουδάζει πιάνο με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ναταλίας Μιχαηλίδου και προετοιμάζεται για το δίπλωμά του. Παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία στην ’Ecole Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, level: 6ème Division Diplôme Supérieur d’Enseignement στην τάξη της Victoria Melki. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους David Lively και Yekaterina Lebedeva και σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας με την Dr. Therees Hibbard (St. Olaf College, USA). Έχει παίξει στο 2ο διεθνές φεστιβάλ Μολύβου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην στην Salle Cortot στο Παρίσι.

Ξεκίνησε βιολί στην ηλικία των 7 χρόνων. Σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Franc Shestani, και σε ηλικία 16 ετών πήρε το πτυχίο του με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Γερμανία με την συμφωνική ορχήστρα νέων Underground Youth Orchestra παίζοντας βιολί και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς βιολιού στους οποίους έλαβε μέρος.

Έχει ειδικό πτυχίο αρμονίας και φοιτά στο 5ο έτος Βυζαντινής μουσικής, τάξη π. Στρατή Γιουσμά. Είναι, επίσης, μέλος της χορωδίας Animato με την οποία έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο Γιάννης Μακριδάκης ξανά στη Μυτιλήνη για το νέο του βιβλίο

Στο βιβλιοπωλείο Book and art θα βρίσκεται τη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η τέχνη γίνεται μάθημα στο Μουσείο Tériade

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα χνάρια του Tériade» ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη φαντασία των παιδιών
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αλληλεγγύη μέσω κινηματογράφου από τη Συνύπαρξη

Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «A State of Passion» στη Μυτιλήνη
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το Τελευταίο Αγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη ταξιδεύει...

Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Anatomy: Crime and Horror»
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία υπέροχα που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική ομάδα του Παγγεραγωτικού επιστρέφει με μια απολαυστική κωμωδία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Μαθήματα θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελένη Σβορώνου στο Book and Art

Το Σάββατο στις 18:30, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας επισκέπτεται το Book and Art, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γνώσης και φαντασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι επένδυση στον άνθρωπο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης μίλησε για τις δράσεις, τα έργα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απ’ το Αϊβαλί ως τον Κλαπάδο»

Μια μουσική γέφυρα μνήμης και ψυχής από τον Μάνο Σιμιτσή και τη Γεωργία Ανδριώτου -Δέκα τραγούδια που αφηγούνται την ιστορία του ξεριζωμού, της νοσταλγίας και της ταυτότητας των Μικρασιατών, μέσα από μια συγκινητική μουσική σύμπραξη