× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η διοίκησή μας θα είναι δια‑ιδεολογική και θα αλλάξει στυλ!»

Ο Κώστας Μουτζούρης, νικητής στον εκλογών εφ’ όλης της ύλης στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/6/2019

«Η διοίκησή μας θα είναι δια‑ιδεολογική και θα αλλάξει στυλ!»

31 Αυγούστου 2019 θα παραδώσει την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για να αναλάβει ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά τη χτεσινή ετυμηγορία των κατοίκων των 10 νησιών και νικητής του δεύτερου γύρου, ανατρέποντας τα αποτελέσματα της 26 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις 7.30 το απόγευμα, μισή ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες της Κυριακής 2 Ιουνίου, γνώριζε ότι είναι νικητής, παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις του ήταν πιο χαμηλές: Ναι μεν ότι θα ήταν πρώτος, αλλά με 2% μόλις διαφορά από την κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Η διαφορά ήταν μεγαλύτερη: Κώστας Μουτζούρης ποσοστό 55,40% και 41.426 ψήφους. Χριστιάνα Καλογήρου ποσοστό 44,60% και 33.347 ψήφους, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

 Οι φίλοι του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» τον σήκωσαν στα χέρια χτες το βράδυ και πανηγύριζαν έξω από το εκλογικό κέντρο στην προκυμαία, ενώ στη Σάμο πετούσαν καπνογόνα. Και τον έχουν ξανασηκώσει στα χέρια στο Πολυτεχνείο, φοιτητές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν είχε εκλεγεί Πρύτανης.

Ο Κώστας Μουτζούρης έδωσε εφ’ όλης της –εκλογικής- ύλης συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Ν» στους 99 στα fm, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγχαρητήρια

Δεν τον πήρε τηλέφωνο ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής Ν. Λέσβου της ΝΔ, αλλά αρκετοί από τη ΝΔ, ανέφερε. Επίσης και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον συνεχάρη που τον αποκαλεί «δάσκαλο» γιατί τον είχε φοιτητή. Δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με την κ. Καλογήρου, ενώ τον συνεχάρησαν ο Παναγιώτης Χριστόφας και ο Γιάννης Σπιλάνης τηλεφωνικά

Η ανατροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουτζούρης εξηγώντας την ανατροπή από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο ανέφερε ότι στις 26 Μαΐου, οι ψηφοφόροι επέλεγαν οικεία και συμπαθή πρόσωπα- υποψηφίους από τα δύο μεγάλα ψηφοδέλτια, το δικό του και της Χριστιάνας Καλογήρου, νυν Περιφερειάρχη: «Είναι μοιραίο να υπάρχουν συμπάθειες». Στον δεύτερο γύρο, όμως, αντέτεινε «Είναι τα πρόσωπα. Είναι Καλογήρου vs Μουτζούρης και έγινε αυτή η σύγκριση από το εκλογικό σώμα».

Για τον πρώτο γύρο πρόσθεσε ότι το «πρόβλημά μας ήταν η αναγνωρισιμότητα στα υπόλοιπα νησιά (σ.σ. πλην Λέσβου)». Έδωσε έμφαση στη Χίο, όπου «η σύγκριση για εμάς και την κ. Καλογήρου ήταν υπέρ ημών καταλυτική». Θεωρεί επίσης ότι έπαιξε ρόλο και η προκήρυξη των εθνικών εκλογών, η οποία «περιχαράκωσε τα κόμματα, τα οποία θα κοιτάξουν να έχουν το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα». Πρόσθεσε δε ότι αυτή η περιχαράκωση, της επίσημης στήριξης της ΝΔ στην κ. Καλογήρου «βοήθησε» τον κ. Μουτζούρη, υπό την έννοια ότι οι ψηφοφόροι ήθελαν κάποιον ανεξάρτητο.

Για τη ΝΔ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχασε ή κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; «Εγώ βγήκα ως ανεξάρτητος. Η επίσημη στήριξη της ΝΔ ήταν η κ. Καλογήρου. Εγώ κέρδισα ως ανεξάρτητος. Κι απ’ ό,τι είδα στην τηλεόραση, το χρώμα ήταν άσπρο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου»

«Δεν είδα να έχει κληθεί η κ. Καλογήρου στη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ που είχαν περάσει στον β’ γύρο πριν από τρεις ημέρες»

Παρακολουθήστε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του Κώστα Μουτζούρη.

 

Η διαδρομή της υποψηφιότητάς του

Για κείνον επίσημη έναρξη του εγχειρήματος του συνδυασμού του που κατέστη νικηφόρος είναι το καλοκαίρι του 2018, ως ιδέα κάποιων ανθρώπων «οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την κ. Καλογήρου» που τον παρότρυναν να ασχοληθεί και λόγω της επιστημονικής επάρκειας και εμπειρίας του.

«Μίλησα τότε και με τη ΝΔ που ήταν θετική, το φθινόπωρο όμως, υπήρξε μπέρδεμα και ανακηρύχθηκε η κ. Καλογήρου υποψήφια» τόνισε και αποφάσισε, είπε να κατέλθει υποψήφιος. Ευχαρίστησε κατά την αναδρομή που έκανε τον πρώην δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο για τις «καθοριστικές συμβουλές του με τη σοφία που έχει αποκτήσει και τις ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους». Στρατηγείο αποκάλεσε το πρακτορείο- Προπό όπου λαμβάνονταν αποφάσεις για τον σχεδιασμό με καθοριστικό ρόλο στον κ. Βουνάτσο.

Οι αποφάσεις

«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν από όλους τους υποψηφίους σε όλα τα νησιά και όχι μόνο από τους εκλεγμένους» τόνισε ο κ. Μουτζούρης. Ευχαρίστησε τη γυναίκα του για τον αγώνα που έδωσε, «ήταν καθοριστική παράμετρος για μένα».

«Η διοίκησή μας θα είναι δια-ιδεολογική» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι εφηύρε τον νεολογισμό επειδή δεν ανήκει σε κόμμα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμος για συνεργασίες και επισημαίνοντας ότι δεν θα απογοητεύσει και τα άλλα νησιά. «Θα αλλάξει το στυλ διοίκησης της Περιφέρειας».

Παρακολουθήστε σε ΒΙΝΤΕΟ όλη τη συνέντευξη του Κώστα Μουτζούρη.

 

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Εντός του 2024 ολοκληρώνεται το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

Μέχρι τέλος του 2025 θα έχει κατασκευαστεί η νέα ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δήλωσε ο Διοικητής της 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19