× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταδίκασαν αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία ως.... διακινητές!

Πρωτόδικα είχαν αθωωθεί αλλά παραπέμφθηκαν να ξαναδικασθούν μετά από Εισαγγελική έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης

Δημοσίευση 12/4/2022

Καταδίκασαν αγωνιστές της Δημοκρατίας στην Τουρκία ως.... διακινητές!
' χρόνος ανάγνωσης

Τούρκοι πολέμιοι του καθεστώτος Ερντογάν, που πρωτόδικα είχαν αθωωθεί, καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης δυο ετών, 11 μηνών και 10 ημερών ο καθένας. Η ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή.

Οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί οδηγήθηκαν σε δίκη μετά από έφεση που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης το Μάιο του 2021, ο αρμόδιος προς τούτο Εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ο ένας από τους δυο καταδικασθέντες δικάσθηκε όντας απών μια και είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (ζει μόνιμα στην Ολλανδία) έχοντας εξουσιοδοτήσει να τον εκπροσωπήσει δικηγόρος.

Οι δυο Τούρκοι είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 και έμειναν στη φυλακή ως το Μάιο του 2021 οπότε και δικάσθηκαν, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαν συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου 2020 στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου να παραλαμβάνουν δυο άλλους Τούρκους που είχαν φθάσει από τις απέναντι ακτές. Το γεγονός είχε παρουσιαστεί τότε ως σημαντικό χτύπημα σε κύκλωμα διακινητών και μάλιστα λόγω της καταγωγής των συλληφθέντων με.... αντικατασκοπευτικές διαστάσεις.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο πρωτόδικα δέχθηκε ότι οι δυο, ο Αλιτζάν Αλμπαϊράκ και ο Χουσεΐν Σααχίν, μέλη του ESP (Σοσιαλιστικό Κόμμα των Καταπιεσμένων), συνιστώσας του HDP (Kόμμα της Δημοκρατίας των Λαών), συνελήφθησαν έχοντας επιβιβάσει σε αυτοκίνητο δύο πολιτικούς τους συντρόφους που είχαν μόλις φτάσει στο νησί. Το δικηγόρο Τσαν Τομπούλ και τον ασκούμενο δικηγόρο Νοτζουκάν Ονλού, κατηγορούμενους στη χώρα τους για πολιτικές δραστηριότητες του τρίτου σε δύναμη κόμματος της χώρας, του HDP, που όμως στην Τουρκία του Ερντογάν αντιμετωπίζει διώξεις ως τρομοκρατική οργάνωση. Ομοίως διωκόμενοι ήταν και οι συλληφθέντες Αλιτζάν και Χουσεΐν οι οποίοι και είχαν καταφύγει στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο.

Το δικαστήριο σήμερα έκρινε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο και παρά την περί του αντιθέτου εισήγηση του Εισαγγελέα που ζήτησε να εκτιθούν οι ποινές, τους άφησε ελεύθερους με αναστολή. Επιδικάζοντας οριακά ποινή που τους επέτρεπε να αφεθούν ελεύθεροι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στη Λέσβο

Τα βιβλία σε δημοτικά από αύριο, σε γυμνάσια και λύκεια από σήμερα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχολεία χωρίς δασκάλους και ειδικότητες στην έναρξη της χρονιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου καταγγέλλει ελλείψεις άνω των 20 εκπαιδευτικών, κλειστά τμήματα ένταξης και ανυπαρξία βασικών ειδικοτήτων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νέες αφίξεις και σχολική ένταξη προσφυγόπουλων στη Μυτιλήνη

Σταθερά κάτω από 1.000 οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο στον Καρά Τεπέ
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ