× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Τα μέτρα για την ακρίβεια είναι ασπιρίνες, ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο»

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Θεόδωρος Ασλανίδης, μιλά για την κινητοποίηση της Τετάρτης, την ακρίβεια και τις προτάσεις των εργαζομένων για κατάργηση του ΦΠΑ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/4/2022

«Τα μέτρα για την ακρίβεια είναι ασπιρίνες, ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο»
' χρόνος ανάγνωσης

«Η ακρίβεια είναι ένα πρόβλημα,  ένα ζήτημα,  που αφορά όλους τους πολίτες που αγωνίζονται για το μεροκάματο, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, είτε είναι μικροεπαγγελματίες, δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Θεόδωρος Ασλανίδης, με αφορμή την αυριανή απεργία.

Όπως σημείωσε ο κος Ασλανίδης αυτή τη στιγμή οι αυξήσεις  των τιμών έχουν επεκταθεί σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα και από την κατάσταση αυτή πλήττεται ολόκληρη η κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από τη σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο οργάνωσης της κινητοποίησης την Τετάρτη, κατέστη σαφές ότι υπάρχει διάθεση συμμετοχής στον αγώνα που ξεκινάει την Τετάρτη και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή οι τιμές σε όλα τα είδη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όμως οι μισθοί και τα μεροκάματα παραμένουν καθηλωμένα».

Αναφερόμενος ο Θεόδωρος Ασλανίδης στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και στις ενισχύσεις που θα δώσει το επόμενο διάστημα με τις επιταγές ακρίβειας και τις κάρτες επιδότησης καυσίμων, σημείωσε ότι αυτά αποτελούν ασπιρίνες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γιατρέψουν την ανίατη ασθένεια της ακρίβειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση, σημειώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν ισχύει και το Εργατικό Κέντρο από το Δεκέμβριο έχει τοποθετηθεί μέσα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί ζητώντας μέτρα ανακούφισης για τους εργαζόμενους.

Από εκεί και πέρα προτείνουμε την κατάργηση, έστω προσωρινά του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς κατανάλωσης για την ανακούφιση των πολιτών ώστε να μπει φρένο στο κύμα των ανατιμήσεων».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους επισήμανε πως η ακρίβεια και η μείωση των τιμών είναι ένα αίτημα που ενώνει όλο τον κόσμο, για αυτό σημείωσε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης πρέπει να είναι μαζική ώστε η κυβέρνηση να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα. «Χαμένος αγώνας, υπογράμμισε, είναι μόνο εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρωτιές από το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Μια χρονιά με δυσκολίες, στερήσεις και όνειρα για το μέλλον περιγράφουν απόφοιτοι του σχολείου που ετοιμάζουν βαλίτσες για υψηλόβαθμες σχολές σε όλη την Ελλάδα