× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Η κατασκευή σωριάσθηκε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, την Παρασκευή το βράδυ, ενώ στο σημείο βρισκόταν παιδιά της περιοχής. Ερωτήματα για το αν είχε στερεωθεί σωστά μετά την μεταφορά της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2022

Τραυματισμός 14χρονης στο Ίππειος από την πτώση στάσης λεωφορείου

Από θαύμα γλίτωσε, ένα 14χρονο κορίτσι στο Ίππειος την Παρασκευή το βράδυ, όταν εξαιτίας των δυνατών ανέμων έπεσε η στάση του λεωφορείου που βρίσκεται μέσα στο χωριό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί βρισκόταν στο σημείο αυτό μαζί με άλλους συνομηλίκους του,  όταν ο νοτιάς παρέσυρε την κατασκευή. Ευτυχώς το κορίτσι  τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι και δεν χρειάστηκε η μεταφορά της στο νοσοκομείο. 

Η συγκεκριμένη στάση σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν σε άλλο σημείο του οικισμού, 20 μέτρα από εκεί που είναι σημέρα και μεταφέρθηκε μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης  ο λόγος της μετακίνησης είναι  επειδή ενοχλούσαν τους περιοίκους, οι φωνές των παιδιών και των εφήβων του χωριού που μαζεύονταν τα βράδια στο σημείο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο θέμα της μεταφοράς της στάσης και του τραυματισμού του παιδιού, αναφέρεται σε ανάρτησή του και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης, γιώργος Κατζανός,  ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Ευεργέτουλα.

Όπως λέει ο κος Κατζανός, η στάση του λεωφορείου μεταφέρθηκε χωρίς μελέτη, χωρίς πρόβλεψη και χωρίς απόφαση. «Η αμέλεια σημειώνει θα μπορούσε να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή». Παράλληλα ο Γιώργος Κατζανός αναφέρεται στο γεγονός ότι εδώ και καιρό, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Συμεών Χαραλάμπους, που ήταν εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ευεργέτουλα, η Δημοτική Αρχή δεν έβαλε κάποιον άλλο σύμβουλο στη θέση του για να ασχολείται με τα θέματα της περιοχής. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό, αφού υπάρχουν φωνές στο χωριό, που λένε ότι η στάση μεταφέρθηκε πρόχειρα και δεν είχε στερεωθεί καλά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του χωριού Προκόπης Καρτάλης, ωστόσο ισχυρίζεται,  ότι η κατασκευή είχε στερεωθεί με ηλεκτροκόλληση και ότι ο δυνατός άνεμος έσπασε τις βάσεις.

«Ο νοτιάς ήταν πολύ δυνατός εκείνο το βράδυ σημειώνει και μάλιστα ξερίζωσε και μεγάλα  δέντρα. Πραγματικά αναστατώθηκα για το παιδί που χτύπησε. Στο σημείο μαζεύονται τα βράδια πολλά παιδιά και θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι χειρότερο. Γνωρίζω ότι η βάση της κατασκευής ήταν στερεωμένη με ηλεκτροκόλληση και ήταν στερεωμένη καλά». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΧΩΡΙΑ

Στολισμός Επιταφίου όπως παλιά από τις γυναίκες του Ασώματου

Το «Ν» παρακολούθησε την παραδοσιακή τελετουργία του στολισμού στην εκκλησία του Ταξιάρχη στον Ασώματο