× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τσίπρα γερά, να πέσει η δεξιά»

Θερμή υποδοχή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Δημοσίευση 30/3/2022

«Τσίπρα γερά, να πέσει η δεξιά»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Την ανάγκη αλλαγής πορείας επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάτρα, λέγοντας «αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας». Όπως εξήγησε «είναι κάτι που έχει ξαναειπωθεί, αλλά σήμερα βρίσκει την πραγματική σημασία του, είναι απολύτως κυριολεκτικό». Μίλησε για ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Τόνισε επίσης πως είδε στην Πάτρα μια αγανάκτηση που γίνεται από θυμός και οργή, πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή.Νωρίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα πριν λίγο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Πολίτες τον χειροκρότησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του. 

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το εργοστάσιο Παστερίωσης Γάλακτος «Πρώτο», όπου συζήτησε τόσο με τη διοίκηση για το υπέρογκο ενεργειακό κόστος που απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων βιομηχανιών, όσο και με τους εργαζόμενους που πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού χαρακτήρισαν «κοροϊδία» τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι θα τους επιστραφεί το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής.

«Στην ουσία το είπαν ίσα ίσα για τα κανάλια, μας κοροϊδέψανε. Μας επέστρεψαν ούτε το 20%. Καλύτερα να μην τα επέστρεφαν» σημείωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, δείχνοντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λογαριασμούς ρεύματος, όπου για 8χιλιάδες ρεύμα η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 12.340 ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα πως πρόκειται για λογαριασμούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, «προ του πολέμου στην Ουκρανία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισαν μάλιστα, πως στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας ήρθαν να προστεθούν και οι υπέρογκες αυξήσεις στις ζωοτροφές που επιδεινώθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το καλαμπόκι το αγοράζαμε 20 λεπτά πέρσι το Μάιο και τώρα το αγοράζουμε 40 λεπτά. Συνολικά το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 80%» σημείωσαν και όπως είπαν δίνουν μάχη να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές όσο μπορούν γιατί στόχος του συνεταιρισμού είναι να δίνουν μεγάλη τιμή στον παραγωγό και να απολαμβάνει χαμηλή τιμή ο καταναλωτής.

Κατά τη συζήτηση που είχαν ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αγωνία του για την επόμενη μέρα, αφού ακόμη κι ξεπεραστεί ο κίνδυνος της επάρκειας θα είναι εξαιρετικά δύσκολα λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους που θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις, αφού θα λείψουν μια σειρά από προϊόντα που παράγονται στην εμπόλεμη ζώνη.

Όσο για την ρήτρα αναπροσαρμογής των 12 χιλιάδων ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ρήτρα αναπροσαρμογής 12.340 για 8.000 ευρώ ρεύμα και μάλιστα... προπολεμικό. Κι όταν μιλάμε για ρήτρα Μητσοτάκη μας κατηγορούν ότι είμαστε λαϊκιστές».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με νέους της Πάτρας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ το βράδυ θα προβληθεί τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο δελτίο ειδήσεων του Ionian Channel.

[ΠΗΓΗ]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις

Οι αιτήσεις ανοίγουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα υποβάλλονται αρχικά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ
Ξεκινά το νέο «Τουρισμός για Όλους» με αυξημένες επιδοτήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πιέσεις στις διεθνείς τιμές από την προοπτική συμφωνίας για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
Στα 81 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου

Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία τους και ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Λιβαδοχώρι της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα

Κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου – Η ένταση ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Σύλληψη στη Λήμνο για δυνατή μουσική σε κατάστημα
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων

Η κατάργηση του άρθρου 989 απλοποιεί τις διαδικασίες και επιταχύνει την είσπραξη οφειλών – Τι ισχύει για τις εκκρεμείς υποθέσεις
Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ενοικίων
ΕΛΛΑΔΑ

Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά

Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στη Βένιζα
Στα πρώτα σπίτια της Ψάθας η φωτιά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού

Πολυμεσική περφόρμανς, εργαστήρια για παιδιά και δωρεάν ξεναγήσεις στο πρόγραμμα της DEO
Στη Χίο η ύφανση γίνεται μουσική στο σχολείο Βολισσού
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Η Μαρία Καρυστιανού θέτει εκτός κινήματος τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Αυγερινό
Πρώτη διαγραφή στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου αποτιμά τη συμβολή της στην επιχείρηση
Επτά υδροφόρες και έξι ομάδες στην πυρκαγιά του Πλωμαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αποχαιρετούν την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης Κωνσταντίνα Κουρκουραΐδου
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας επί σειρά ετών
Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης