× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε Ελλάδα και Τυνησία οι χαμηλότερες τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου

Μεγάλα κέρδη για τα Ισπανικά και Ιταλικά βιομηχανικά ελαιόλαδα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 29/3/2022

Σε Ελλάδα και Τυνησία οι χαμηλότερες τιμές του έξτρα παρθένου ελαιολάδου
' χρόνος ανάγνωσης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Ismea που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου, για την εξέλιξη των τιμών του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στις κύριες αγορές της Μεσογείου. Συγκεκριμένα οι χαμηλότερες μέσες χονδρικές τιμές την τέταρτη εβδομάδα του Μαρτίου καταγράφονται στην Τυνησία 3,38 ευρώ ανά κιλό και την Ελλάδα 3,49 ευρώ. Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ελλάδα ήταν 3,41 ευρώ.


Στην Ισπανία η μέση χονδρική τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου ανέβηκε από τα 3,43 ευρώ ανά κιλό (1η εβδομάδα του μήνα) στα 3,87 ευρώ (4η εβδομάδα).  Στην Ιταλία η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου έφθασε στα 4,28 ευρώ ανά κιλό από τα 4,19 ευρώ.

Δηλαδή η μέση χονδρική τιμή του ελληνικού ελαιολάδου στο τέλος του Μαρτίου είναι χαμηλότερη κατά 0,79 ευρώ ανά κιλό από την αντίστοιχη τιμή του Ιταλικού ελαιολάδου.

 

Οι τιμές του βιομηχανικού ελαιολάδου



Στα 3,69 ευρώ ανήλθε η μέση χονδρική τιμή του ραφιναρισμένου βιομηχανικού ελαιολάδου (βιομηχανικός άσσος) στην Ισπανία την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η τιμή του βιομηχανικού ελαιολάδου στα 3,39 ευρώ ανά κιλό και η τιμή του ραφιναρισμένου πυρηνελαίου στα 3,21 ευρώ ανά κιλό. Στην Ελλάδα η τιμή του βιομηχανικού ελαιολάδου (πεντάρι) διαμορφώθηκε στα 2,75 ευρώ ανά κιλό από τα 2,52 ευρώ που ήταν την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Η μέση χονδρική τιμή του βιομηχανικού ελαιολάδου στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 2,88 ευρώ. Τέλος η τιμή του Ιταλικού παρθένου ελαιολάδου έφθασε στα 3,15 ευρώ ανά κιλό.

 

Η άνοδος των τιμών στις διάφορες ποιοτικές κατηγορίες του βιομηχανικού ελαιολάδου και του πυρηνελαίου ήταν πολύ μεγαλύτερη από την άνοδο των τιμών του παρθένου και του έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς η τιμή του παρθένου και του έξτρα παρθένου ελαιολάδου για τους καταναλωτές είναι πολύ υψηλότερη από τις τιμές του πυρηνελαίου και του βιομηχανικού ελαιολάδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές για τον αμπελοοινικό τομέα

Έρχονται αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν το κρασί
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αδείας για εργατοτεχνίτες και οικοδόμους

Δείτε εδώ πότε ξεκινά να καταβάλλεται
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γραμμή στήριξης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδοτήσεις για νέες επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πυρά από την Νέα Αριστερά κατά Τσιάρα

Ευθύνες στον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις βιολογικών καλλιεργειών αποδίδει το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλο στοίχημα η τυποποίηση και νέος συνεταιρισμός γυναικών για την Αντισσα

Η Βάγια Καρίνου πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, μιλά για την προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων να σταθεί στα πόδια του το εγχείρημα κάτω από περίπλοκες συνθήκες και προκλήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ