× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προς παράταση οι επιμελητηριακές εκλογές στη χώρα

Βέβαιη θεωρείται η υιοθέτηση της πρότασης του ΕΒΕΑ από την κυβέρνηση

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 28/3/2022

Προς παράταση οι επιμελητηριακές εκλογές στη χώρα
' χρόνος ανάγνωσης

Παράταση στις εκλογές των επιμελητηρίων της χώρας ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος. Επιμελητηριακοί κύκλοι θεωρούν βέβαιη την υιοθέτηση του αιτήματος από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.



Ειδικότερα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η Real News της Κυριακής, ο κ. Μπρατάκος σημειώνει ότι οι περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια, καθυστέρησε τον προγραμματισμένο σχεδιασμό των επιμελητηριακών διοικήσεων. «Είναι λοιπόν δικαιολογημένο και λογικό το αίτημα του συνόλου των προέδρων για παράταση των επιμελητηριακών εκλογών», καταλήγει ο κ. Μπρατάκος, συμπληρώνοντας ότι «ως πρόεδρος του μεγαλύτερου και ισχυρότερου επιμελητηρίου της χώρας, ζήτησα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, να αποδεχθεί την παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Οι εκλογές στα Εμπορικά Επιμελητήρια της χώρας επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η παράταση της θητείας των διοικήσεων των Επιμελητηρίων είναι συνηθισμένη πρακτική εδώ και μια δεκαετία. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αίτημα είχε τεθεί από μεγάλο αριθμό διοικήσεων επιμελητηρίων. Είναι δε πολύ πιθανό η παράταση των εκλογών να συνδυαστεί με αλλαγές στον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των επιμελητηρίων.


Πέρα από τους λόγους που επικαλείται ο κ. Μπρατάκος, Επιμελητηριακοί παράγοντες, υποστηρίζουν πως «η τρέχουσα περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της χώρας. Οι επιχειρηματίες παλεύουν καθημερινά να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, πως να τους πούμε τώρα πως ήρθε η ώρα να κάνουμε εκλογές;».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ