× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μικρή υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων στη Λέσβο

Συγκριτικά με την τιμοληψία της 14ης Μαρτίου, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου παρατηρείται μείωση μερικών λεπτών στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες και πάλι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/3/2022

Μικρή υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Μικρή υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο, σε κάθε περίπτωση πάντως η αγορά εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά τις τάσεις μείωσης που καταγράφονται και  οι οποίες είναι απειροελάχιστες μπροστά στο ράλι ανόδου των τελευταίων μηνών.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κανείς την εξέλιξη των τιμών στο νησί μας, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στα πρατήρια της Λέσβου από την Πέμπτη  10 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου. Στο διάστημα των 11 αυτών ημερών, παρατηρεί  κανείς αύξηση των τιμών με κορύφωση την τιμοληψία της 14ης Μαρτίου. Μικρή ύφεση εμφανίζεται στην τιμοληψία της 21ης του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Μαρτίου η μέση τιμής της αμόλυβδης στη Λέσβο ήταν 2,043 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί ήταν 1,548 ευρώ το λίτρο και η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 1,853 ευρώ το λίτρο.

Τέσσερις μέρες αργότερα στις 14 Μαρτίου, η μέση τιμής της αμολυβδης είχε εκτοξευθεί στα 2,080 ευρώ το λίτρο ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στο 1,625 ευρώ το λίτρο. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης δε, εκτοξεύθηκε στο 1,942 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ωστόσο παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση των τιμών με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να πέφτει στο 2,057 ευρώ το λίτρο, τη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να φτάνει το 1,536 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης το 1,893 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τους πίνακες του Υπουργείου Ανάπτυξης στη Λέσβο αυτή τη στιγμή η φθηνότερη αμόλυβδη βενζίνη πωλείται σε πρατήριο της Παναγιούδας με 1,974 ευρώ το λίτρο ενώ η ακριβότερη σε πρατήριο του Πλωμαρίου με 2,19 ευρώ το λίτρο.

Το φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης του νησιού βρίσκει κανείς σε πρατήριο της Μυτιλήνης με 1,39 ευρώ το λίτρο ενώ το ακριβότερο πωλείται προς 1,69 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο του Πολιχνίτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φθηνότερο πετρέλαιο κίνησης βρίσκει κανείς σε πρατήριο της Μυτιλήνης προς 1,588 ευρώ το λίτρο και το ακριβότερο στο Σκαλοχώρι προς 2,095 ευρώ το λίτρο.

Η μικρή υποχώρηση των τιμών αν και χαροποιεί ιδιαίτερα τους πολίτες εντούτοις δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα διατηρηθεί. Όπως αναφέρουν στελέχη της Ένωσης Πρατηριούχων αλλά και πρατηριούχοι του νησιού μας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει σταθεροποίηση ή και πτώση το επόμενο διάστημα. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και την αντίδραση αγορών και κυβερνήσεων στο τεράστιο κύμα ακρίβειας και αυξήσεων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ανεβαίνει παρά την ακρίβεια

Αύξηση 4% στους επιβάτες το 2025 και 11,1% μόνο τον Νοέμβριο δείχνουν τα στοιχεία της Fraport
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται με σύμβαση εργασίας διάρκειας έξι μηνών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ