× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προτάσεις για «καλύτερη» Μυτιλήνη, από τη Δημοτική Κοινότητα

Το τοπικό συμβούλιο, εισηγείται προς τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΛ σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Δημοσίευση 18/3/2022

Προτάσεις για «καλύτερη» Μυτιλήνη, από τη Δημοτική Κοινότητα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σειρά προτάσεων για έργα και παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης, καταθέτει η Δημοτική Κοινότητα προς τη Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.

Μεταξύ των προτάσεων εισηγήσεων προς τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΛ περιλαμβάνονται καθαρισμοί αγωγών σε πλατεία Σαπφούς και προκυμαία, αποκατάσταση βατότητας όλων των παράδρομων της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, αποστραγγιστικό έργο στο Κιόσκο στην πλατεία Ελευθερίας και αποκατάσταση της οδού Σάθα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα βατότητα εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης   

Εισήγηση προς τη ΔΕΥΑΛ όπως προχωρήσει στα εξής έργα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-     Διευθέτηση και καθαρισμό των αγωγών ομβρίων και  των αγωγών λυμάτων που οδηγούν στο αντλιοστάσιο της πλατείας Σαπφούς για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην Προκυμαία Μυτιλήνης σε έντονες βροχοπτώσεις.

-     Αποκατάσταση βατότητας όλων των παραδρόμων της Αεροπόρου Γιανναρέλλη που υπέστησαν κυκλοφοριακό φόρτο λόγω του έργου της εγκατάστασης νέου αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας (Βαλιάδου, Αικ. Παλαιολόγου, Βαμβούρη, Ζακύνθου, Βυζαντίου κλπ).

-     Αποστραγγιστικό τεχνικό έργο στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι καθώς, μετά από βροχές, μαζεύονται λιμνάζοντα νερά στο οδόστρωμα παραπλεύρως του Μνημείου, χωρίς δυνατότητα διαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-     Αποκατάσταση βατότητας τσιμεντόδρομων Αγίας Σοφίας και Ναυμάχου Παπανικολή μετά από εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης που ολοκληρώθηκαν πριν από αρκετό χρόνο.

-     Διευθέτηση ενός χρονίζοντος και σοβαρού προβλήματος αποχέτευσης λυμάτων στην οδό Κ. Μιχαηλίδου στη συμβολή της με την οδό Ευστρ. Αθανασιάδη στην περιοχή Καλλιθέας όπου γίνεται εμπλοκή αστικών λυμάτων με όμβρια ύδατα.

- Αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος της οδού Σάθα στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης κατόπιν αιτήματος παρόδιων δημοτών. Πριν από οποιαδήποτε εργασία επανατοποθέτησης της λιθόστρωσης στην εν λόγω οδό, θεωρούμε ότι πρέπει πρώτα να γίνουν οι οποιεσδήποτε απαραίτητες παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΛ ΑΕ για έργα ύδρευσης ή σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Ωστόσο, για το τμήμα περίπου 50μ. που βρίσκεται μεταξύ του υφιστάμενου τσιμέντου και του λιθόστρωτου και το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα, συστήνουμε την άμεση επισκευή του με προσωρινή τσιμεντόστρωση (σχετική εισήγηση προς Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης και ΔΕΥΑΛ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Αποκατάσταση του περιμετρικού δρόμου της πλατείας Ελευθερίας στο Κιόσκι είτε με επούλωση/επισκευή του οδοστρώματος στα σημεία που υπάρχει υφιστάμενη πλακόστρωση είτε με ολική ανακατασκευή του δρόμου (σχετική εισήγηση προς Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μυτιλήνης).

-Παράλληλα η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης ζητάει τη συμμετοχή της στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΕΥΑΛ ΑΕ και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, διά εκπροσώπων της, όταν συζητούνται σημαντικά θέματα και έργα που αφορούν την πόλη της Μυτιλήνης και τα οποία βρίσκονται στο χώρο ευθύνης και διοικητικών ορίων της (πχ. μεγάλα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, Master Plan λιμανιού, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ).

Η  Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης,τέλος,  συμμετέχει με προσφορές των μελών της στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για προσφυγικούς καταυλισμούς του πολέμου στην Ουκρανία, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, με ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα μακράς διαρκείας και καλεί τους δημότες της πόλης όπως συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν φορείς του τόπου μας.

 

 

 

 

 

                    

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών

Με το παραδοσιακό μοίρασμα νηστίσιμου μπαλεζέ και ευλογημένων σταφυλιών
Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών