× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωταθλητής στην ανεργία το Βόρειο Αιγαίο

Στο 18,8% το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ Δημοσίευση 17/3/2022

Πρωταθλητής στην ανεργία το Βόρειο Αιγαίο
' χρόνος ανάγνωσης

Στο 18,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου του 2021. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας στα νησιά της Περιφέρειας ήταν 17,3%. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 1,5 ποσοστιαίας μονάδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου το τελευταίο τρίμηνο του 2021 κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας. Το επόμενο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Δυτικής Μακεδονίας και ήταν 17,2%. Με χαμηλότερα ποσοστά ακολουθούν η Κρήτη με 16,9% και η Στερεά Ελλάδα με 16,1%. Η Αττική και η Ήπειρος είναι οι περιφέρειες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας,10,6% και 10,0% αντίστοιχα.

 

Οι εργαζόμενοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανέρχονται σε 71,0 χιλιάδες, οι άνεργοι σε 16,4 χιλιάδες και τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού είναι 78,1 χιλιάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ποσοστό του Εργατικού Δυναμικού των νησιών του Βορείου Αιγαίου επί του συνολικού πληθυσμού ανέρχεται στο 52,8%.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γράφημα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δείχνει πως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη είναι οι μόνες περιφέρειες της χώρας στις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας καταγράφηκε μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γράφημα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δείχνει πως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Κρήτη είναι οι μόνες περιφέρειες της χώρας στις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας καταγράφηκε μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα γίνονται στο Πλωμάρι

Αναφορά κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου υιοθετώντας τις καταγγελίες του Συλλόγου «Αλκαίος»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινά η 4η διαβροχή για την καταπολέμηση του δάκου στη Λέσβο

Από 18 Σεπτεμβρίου οι ψεκασμοί σε περιοχές με καρποφορία και αυξημένες συλλήψεις εντόμου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισπανία: Στους 404.000 τόνους υποχώρησαν τα αποθέματα ελαιολάδου

Λιγοστά τα λάδια στις δεξαμενές εμπόρων και τυποποιητών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πλώρη για τα 5 ευρώ έβαλε το ισπανικό ελαιόλαδο

Ενισχύεται η ανοδική τάση των τιμών χονδρικής σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες λίγο πριν από την έναρξη της νέας περιόδου συγκομιδής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.