× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Απαιτούμε την άμεση παραδειγματική τιμωρία του δράστη»

Για την αποτρόπαια γυναικοκτονία στη Λέσβο, ανακοίνωση από τη Λαϊκή Ενότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2019

«Απαιτούμε την άμεση παραδειγματική τιμωρία του δράστη»

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο περιστατικό γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στον τόπο μας με την εκτέλεση 24χρονης γυναίκας από το σύζυγό της την Τετάρτη 22 Μαΐου τη νύχτα, και την αμέριστη αλληλεγγύη της προς την οικογένειά της και προς όλες τις γυναίκες, που, όσο συνεχίζεται η ντροπιαστική ιστορία της έμφυλης βίας, διάκρισης, καταπίεσης κι εκμετάλλευσης, αποτελούν δυνάμει θύματα τέτοιων ενεργειών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απαιτούμε την άμεση παραδειγματική τιμωρία του δράστη και αγωνιζόμαστε για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας η οποία, μεταξύ άλλων, θα είναι απαλλαγμένη από έμφυλη καταπίεση, και στην οποία όλες και όλοι θα απολαμβάνουμε ίσα δικαιώματα και ίση προστασία της ζωής, της ασφάλειας, της ελευθερίας μας και της σωματικής και ψυχικής υγείας και ακεραιότητάς μας.

Είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τις ένοχες, υποκριτικές και συγκαλυπτικές έννοιες του εγκλήματος «πάθους» και «αγάπης». Τις γυναικοκτονίες δεν τις προκαλεί κανένα πάθος και καμία αγάπη, τις προκαλεί η ιδεολογία και πρακτική, της πατριαρχίας και του σεξισμού, αγαπημένα αδέρφια του φασισμού και του κοινωνικού συντηρητισμού, που διαχωρίζουν τη γυναίκα από τον άνδρα, και ελέγχουν το σώμα της και την προσωπικότητά της.

Θεσμοί διαμορφωτές αυτής της κυρίαρχης πατριαρχικής ιδεολογίας –κυβέρνηση, αστικός συνασπισμός εξουσίας, αλλά και η δικαιοσύνη, η μαζική ενημέρωση, η εκπαίδευση και η οικογένεια με τη μορφή που αυτοί σήμερα τις συντηρούν και τις αναπαράγουν– έχουν το καθαρό αποτύπωμά τους πάνω στο όπλο κάθε γυναικοκτονίας, και θα πρέπει να είναι διαρκής κι ανυποχώρητος, ο αγώνας όλων μας ενάντια στην καταπίεση που ασκούν.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να συμμετάσχει σε κάθε συλλογική διαδικασία συζήτησης και κινητοποίησης, με το αίτημα της τιμωρίας αυτής της γυναικοκτονίας, και της ανατροπής της ιδεολογίας και της πρακτικής, που απειλούν να παροτρύνουν και σε άλλα ανάλογα μελλοντικά εγκλήματα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση