× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στους γονείς της Ερατώς η 2,5χρονη κόρη της

Με απόφαση Εισαγγελέα δόθηκε η επιμέλεια, ενώ συγγενείς και συνάδελφοί της πενθούν για τη φριχτή δολοφονία

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/5/2019

Στους γονείς της Ερατώς η 2,5χρονη κόρη της

Πριν από λίγο με απόφαση Εισαγγελέα οι γονείς της 24χρονης Ερατώς που δολοφονήθηκε χτες τα ξημερώματα από τον σύζυγό της, πήραν την επιμέλεια της μικρής της κόρης 2,5 ετών.

Αύριο, Σάββατο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία της Ερατώς στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Χρυσομαλλούσας.

Την υπεράσπιση της οικογένειας της Ερατώς έχει αναλάβει ο δικηγόρος, Δημήτρης Κουζινόγλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η οικογένεια του δράστη ήθελε να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Με αγωνία αναμένουν και τις ενέργειες της Δικαιοσύνης οι γονείς της Ερατώς, καθώς αύριο Σάββατο το πρωί θα μεταβεί στον ανακριτή ο δράστης, αφού έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ κρατείται στην Αστυνομία.

Με τα πιο θερμά λόγια μιλούν για τη δολοφονημένη νεαρή μητέρα στο «Ν», άνθρωποι που τη γνώριζαν, επισημαίνοντας ότι είχε πολλές προσωπικές δυσκολίες λόγω των εντάσεων που προκαλούσε ο σύζυγος, με τον οποίο φέρονταν να ήταν σε διάσταση. Και ο οποίος φέρεται πολύ συχνά να προκαλούσε εντάσεις, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά της.

Βιοπαλαίστρια για να τα βγάλει πέρα για τη μικρή τους κόρη, οι συνάδελφοί της από το καφέ-μπαρ «Μανκάτσα» της Προκυμαίας Μυτιλήνης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Φωτογραφία Μύρωνα Παυλή

Αντιδρώντας στη φριχτή γυναικοκτονία, νεαρές διαδηλώτριες και διαδηλωτές πραγματοποίησαν χτες βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και πορεία στη Μυτιλήνη με συνθήματα κατά της πατριαρχίας, του σεξισμού και της γυναικοκτονίας, όπως «Δεν είναι έγκλημα πάθους, δεν είναι εν βρασμώ! Είναι γυναικοκτονία και βγάλτε το σκασμό!»

Το ενυπόγραφο άρθρο του «Ν» γνώρισε μεγάλη απήχηση, με τον γνωστό σκιτσογράφο, Γιώργο Μικάλεφ από το The Press Project να δημιουργεί σχετικό σκίτσο στη μνήμη της Ερατώς.

Δυστυχώς δεν σεβάστηκαν τη μνήμη της όλα τα ΜΜΕ, μερίδα των οποίων επεδίωξε να δώσει άλλοθι στον δράστη γυναικοκτόνο κάνοντας λόγο για υπερβολική αγάπη που τον οδήγησε στο φριχτό έγκλημα.

Αρκετός κόσμος αναρωτιέται με ποιο κριτήριο παίρνει κανείς στα χέρια του μια καραμπίνα για κυνηγετικούς λόγους και πώς αυτό μετατρέπεται σε όπλο κατά ανθρώπου. Ο ίδιος δε, σύμφωνα με τις προσωπικές του φωτογραφίες που διακινήθηκαν στα social media, καμάρωνε ότι λατρεύει τα όπλα…

 Η αγάπη δεν σκοτώνει.

Σημείωση: To "N" σεβόμενο εξαρχής την επιθυμία της οικογένειας της Ερατώς, δημοσίευσε μόνο το μικρό της όνομα και καμία φωτογραφία της, όπου φαίνεται εμφανώς το πρόσωπό της, σε αντίθεση με παραδημοσιογραφικές σελίδες που δεν ρώτησαν ποτέ την οικογένεια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ