× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Υπάρχουν καλοί και κακοί πρόσφυγες;»

Ανακοίνωση της Κίνησης Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αντιμετώπιση Ευρώπης και Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2022

«Υπάρχουν καλοί και κακοί πρόσφυγες;»

Υποκριτική χαρακτηρίζει τη στάση της Ευρώπης και της Ελλάδας στο ζήτημα που αφορά την υποδοχή των προσφύγων με βάση τη χώρα καταγωγής τους, η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σε ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων σημειώνει πως την ίδια στιγμή που γίνεται υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων χωρίς  περιορισμούς και διαδικασίες, υπάρχει άρνηση εξασφάλισης ασφαλών δρόμων αναζήτησης ασύλου στους πρόσφυγες άλλων πολέμων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Η Ευρώπη -και η Ελλάδα- υποδέχονται πρόθυμα τους πρόσφυγες της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό επιβάλλει το ανθρωπιστικό καθήκον. Τα κράτη, οι αλληλέγγυες οργανώσεις, όλοι οι πολίτες, οφείλουμε με κάθε τρόπο να εκδηλώσουμε την υποστήριξή μας στα θύματα της ρωσικής εισβολής. Την αποδοκιμάζουμε απερίφραστα.

Ταυτόχρονα αποδοκιμάζουμε τα γεράκια του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου που αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία αυτόν τον άδικο πόλεμο για να ξεκινήσουν μια νέα κούρσα εξοπλισμών σε βάρος της διεθνούς ειρήνης και του βιοτικού επιπέδου των λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια στιγμή, η θερμή υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων και μάλιστα χωρίς περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες, αναδεικνύει την ευρωπαϊκή διπροσωπία στο προσφυγικό ζήτημα. Την απεχθή πολιτική του δήθεν "ευρωπαϊκού τρόπου ζωής" που αρνείται να εξασφαλίσει ασφαλείς δρόμους αναζήτησης ασύλου στους πρόσφυγες άλλων πολέμων και τους εξωθεί να καταφεύγουν στις επικίνδυνες "υπηρεσίες" των διακινητών. Που υψώνει παντού τείχη. Που υποστηρίζει απεχθείς πρακτικές δήθεν φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων  στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Που μετατρέπει σε πρόθυμα μαντρόσκυλα κυβερνήσεις όπως η ελληνική. Που χρηματοδοτεί αφειδώς την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης- φυλακών στα νησιά μας και αναβαθμίζει σε επίσημη πολιτική τον ρατσισμό.

Ο χθεσινός πνιγμός έξι  ανθρώπων στη Μυτιλήνη -και ποιός ξέρει πόσων ακόμα- αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο την υποκρισία και την ανηθικότητα αυτών που διαχωρίζουν τους πρόσφυγες σε «πραγματικούς» και μη, σε ανθρώπους α' και β' κατηγορίας. Ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλα μυαλά στη Λέσβο και στην Πληροφορική

Ο μαθητής του 4ου Γυμνασίου Χρήστος Ψυρούκης διακρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορική
ΥΓΕΙΑ

Σε Πολιχνίτο και Πλωμάρι εξόρμηση για τεστ ΠΑΠ

Σαν... χτες γεννήθηκε το 1883 ο άνθρωπος που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο με το τεστ που ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του τραχήλου.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Βαγγέλης Χριστοδούλου καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έγινε θεσμός η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της Μυτιλήνης

Έρχεται το «Lesvos Brevet Ελιά και Πεύκο 2024» το Σάββατο 25 Μαΐου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Μια σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατροί της Λέσβου ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Δηλώνουν αντίθετοι στην συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα
ΥΓΕΙΑ

Ο υφυπουργός Υγείας στη Δυτική Λέσβο

Για την εκδήλωση Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Δώρα από τους Δικαστικούς Υπαλλήλους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης

Με χαμόγελα και ευχές τους υποδέχτηκαν οι ηλικιωμένοι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σημαντικά ευρήματα έρχονται στο φως στην περιοχή Κερασιάς της Βόρειας Εύβοιας

Από τις ανασκαφές που πραγματοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου