× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θα σωθεί το Ταχυδρομείο της Αγιάσου;

Υπάρχουν δεσμεύσεις ότι άμεσα θα καλυφθεί η μία από τις δύο θέσεις των ταχυδρόμων. Πρέπει να καλυφθούν και οι δύο θέσεις αναφέρει η πρόεδρος του χωριού Διαμάντω Ρουγκέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2022

Θα σωθεί το Ταχυδρομείο της Αγιάσου;
' χρόνος ανάγνωσης

Με έναν μόνο μόνιμο υπάλληλο και με πολλές δυσκολίες λειτουργεί το παράρτημα του Ταχυδρομείου στην Αγιάσο, το οποίο εξυπηρετεί εκτός από το συγκεκριμένο χωριό και τη Δημοτική Ενότητα Ευεργέτουλα. 

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη μέχρι πρότινος στο ταχυδρομείο της Αγιάσου εργαζόταν τρία άτομα, ο μόνιμος υπάλληλος, ένας στρατιωτικός που ένανε τη θητεία του και ένας συμβασιούχος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο στρατιωτικός, σημειώνει η Διαμάντω Ρουκέλλη, ολοκλήρωσε τη θητεία του και έφυγε. Έμειναν ο μόνιμος υπάλληλος και ο συμβασιούχος. Δυστυχώς οι δύο αυτοί εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των χωριών μας, πληρωμές λογαριασμών, συντάξεων, γραμματείων και άλλες υποχρεώσεις που τακτοποιούνται μέσω των ΕΛΤΑ. Πολλοί λογαριασμοί καθυστερούσαν να πληρωθούν, έληγε η προθεσμία τους οι πολίτες έχαναν τα όποια ευεργετήματα και εκπτώσεις και υπήρχαν γενικά πολλές γκρίνιες και παράπονα. Τελευταία έχει παραιτηθεί και ο συμβασιούχος υπάλληλος και έχει μείνει μόνο ο μόνιμος που φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις». 

Οι κάτοικοι και η κοινότητα της Αγιάσου, αναφέρει η Δ. Ρουγκέλλη απευθύνθηκε στους βουλευτές ζητώντας τη βοήθειά τους, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις και να στελεχωθεί το ταχυδρομικό γραφείο της περιοχής. Οι τρεις βουλευτές του νομού μας κατέθεσαν αναφορές, ερωτήσεις ενώ ήρθαν σε επαφή και με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη λύση του προβλήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχώς η ανταπόκριση ήταν άμεση, σημειώνει, και μας είπαν ότι θα καλυφθεί η θέση του συμβασιούχου. Αυτό ωστόσο δεν μας αρκεί. Εμείς θέλουμε να καλυφθεί και η τρίτη θέση που κρατούσε ο στρατιωτικός. Δυστυχώς δύο άτομα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και απαιτούμε την πρόσληψη και τρίτου ατόμου. Ο μόνιμος υπάλληλος θα μένει στο γραφείο για τις διοικητικές εργασίες και οι δύο συμβασιούχοι να βγαίνουν στα χωριά και να εξυπηρετούν τον κόσμο». 

Όπως σημειώνει η κοινοτάρχης της Αγιάσου, το Ταχυδρομείο δεν είναι απλά μία ακόμη υπηρεσία για την περιοχή, αλλά επιτελεί κοινωνικό έργο, προσφέροντας σημαντικά ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών που δεν έχουν επαφή με την τεχνολογία.

«Οι γέροντες των χωριών μας, όσο περίεργο και αν ακούγεται, εισπράττουν ακόμη τις συντάξεις σε μετρητά από τον ταχυδρόμο. Επίσης πληρώνουν τους λογαριασμούς τους σε αυτόν και όλες τις υποχρεώσεις τους. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη το ταχυδρομείο μας, όχι μόνο να παραμείνει λειτουργικό, αλλά να εξυπηρετεί και τις ανάγκες όλων των κατοίκων». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
Κλειστό τις Κυριακές του Μαΐου το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου για την κτηνοτροφία και τις ευρωπαϊκές πολιτικές
«Στηρίξτε τη Λέσβο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Στο επίκεντρο της λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου θέτει τα μέτρα στήριξης
«Τι θα κάνετε για τους κτηνοτρόφους;» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου

Eπαναφέρει το θέμα της υποστελέχωσης και ζητά άμεσες λύσεις
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Νοσοκομείο Λήμνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών

«Πλήγμα στο κράτος δικαίου και στην εμπιστοσύνη των πολιτών», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής
Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης υποκλοπών
ΧΩΡΙΑ

Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Υπογραφή σύμβασης για πυρασφάλεια και εκσυγχρονισμό με στόχο την πλήρη αδειοδότηση της δομής
Σε τροχιά αναβάθμισης το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου
ΧΩΡΙΑ

Η Παναγιούδα τιμά τον Αγιο Εφραίμ με διήμερη πανήγυρη

Κάλεσμα σε πιστούς για εσπερινό και θεία λειτουργία με παραδοσιακό φαγητό μετά το πέρας των εκδηλώσεων
Η Παναγιούδα τιμά τον Αγιο Εφραίμ με διήμερη πανήγυρη
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απαλλαγή από τα τροφεία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για πληγέντες κτηνοτρόφους

Η ανακοίνωση Νίκου Σπανού και η ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον των κοινωνικών δομών σε Δήμο Μυτιλήνης και Δήμο Δυτικής Λέσβου
Απαλλαγή από τα τροφεία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για πληγέντες κτηνοτρόφους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΙΝΣΕΤΕ: 17,3% πάνω οι αεροπορικές θέσεις προς Μυτιλήνη

Σημαντική ενίσχυση του ενδιαφέροντος από την Ολλανδική τουριστική αγορά
ΙΝΣΕΤΕ: 17,3% πάνω οι αεροπορικές θέσεις προς Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη

Θα τεθεί προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας
Γιορτάζει η Αγία Ειρήνη