× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία θα αγγίξουν τις 15.000»

Αισιόδοξος για την έναρξη έως το Μάρτιο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με την Τουρκία δήλωσε ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού Παναγιώτης Χατζηκυριάκος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 11/2/2022

«Οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία θα αγγίξουν τις 15.000»

Την αισιοδοξία του, ότι η τουριστική αγορά της Τουρκίας και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας με τα απέναντι παράλια θα ξεκινήσουν μέσα στο Μάρτιο, εξέφρασε ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επικοινώνησα σήμερα με το Υπουργείο Τουρισμού και η απάντηση που πήρα είναι ότι το θέμα εξετάζεται και πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Το αίτημα να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των καραβιών από τα απέναντι παράλια είναι κοινό για όλα τα νησιά του Αιγαίου ενώ υπάρχουν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση. Όπως που είπαν  οι διαδικασίες θα επισπευτούν ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη της πανδημίας».

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος στην προετοιμασία που απαιτείται να γίνει ώστε  όταν ξεκινήσουν τα δρομολόγια η αίθουσα το Τελωνείου στις 2 ενεργές πύλες εισόδου του νησιού μας να είναι έτοιμες, σημείωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες στους χώρους αναμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο αντιπρόεδρος του ΛτΛ με ενημέρωσε ότι πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, επισκευής της αίθουσας του Τελωνείου Μυτιλήνης και θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Περιμένουμε εξάλλου να δούμε ποια μέτρα θα ισχύουν τότε σε σχέση με τον covid19 και τι οδηγίες θα δοθούν σε σχέση με τους ελέγχους και τα πιστοποιητικά. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι όλα να είναι έτοιμα πριν ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση και να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή».

Σε κάθε περίπτωση ο Παναγιώτης Χατζηκυριάκος σημείωσε ότι οι προβλέψεις για τις αφίξεις των Τούρκων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αριθμό αφίξεων των προηγούμενων ετών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων στη γειτονική χώρα. «Εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε αν όλα πάνε καλά τις 10 με 15.000 αφίξεις, αριθμό πολύ κατώτερο από αυτόν που είχαμε συνηθίσει πριν την πανδημία. Ωστόσο υπό αυτές τις συνθήκες και σε συνδυασμό με τους Ευρωπαίους που θα κινηθούν θέλουμε να πιστεύουμε κοντά στις 30.000 αφίξεις και τους Έλληνες που έρθουν με τα διάφορα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, θα τονωθεί η τουριστική κίνηση και η τοπική οικονομία η οποία είναι σε άσχημη κατάσταση τα τελευταία χρόνια».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που πιθανόν να υπάρξουν από την πλευρά του εμπορικού κόσμου για  το άνοιγμα των συνδέσεων με Τουρκία, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων σημείωσε ότι με έξυπνους χειρισμούς τα καταστήματα της Λέσβου θα έχουν σημαντικά οφέλη από την τουριστική κίνηση. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κρουαζιερόπλοιο που ερχόταν κάθε Πέμπτη από την Τουρκία και γέμιζε η αγορά με τους επιβάτες του, οι οποίοι ψώνιζαν από όλα τα καταστήματα διάφορα είδη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κομισιόν: Πτώση της κατανάλωσης και των εξαγωγών ελαιολάδου

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου ενθαρρύνουν την στροφή των καταναλωτών σε άλλα φυτικά έλαια αναφέρει η βραχυπρόθεση ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα του ελαιολάδου
ΑΓΡΟΤΕΣ

GeoΣυμβουλευτική: Το ελαιόλαδο στη Λέσβο

«Η όρεξη των νέων παραγωγών σε συνδυασμό με τις συμβουλές και τις οδηγίες ορθής γεωργικής πρακτικής των ειδικών, στρώνουν το μονοπάτι που οδηγεί στο ξέφωτο της αναγνώρισης του τόπου μας παγκοσμίως»
ΑΓΟΡΑ

Καλοκαιρινό ωράριο για τα καταστήματα της Μυτιλήνης

Ανοιχτά τρία απογεύματα την εβδομάδα έως τις 9 το βράδυ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αθέατος εμπορικός πόλεμος του ελαιολάδου

Ισπανο-Ιταλική διαμάχη για τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς του υγρού χρυσού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αύξηση του κόστους των νέων δανείων

Στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το επιτοκιακό περιθώριο κέρδους των τραπεζών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η τραγωδία των αγροτικών πληρωμών

Σχόλιο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη για τα προβλήματα στην πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτική Στέγη: Η δύναμη του Αγρότη

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο σύγχρονο ιδιόκτητο χώρο στην Καλλονή και σε νέο κατάστημα στη Λάρσο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του