× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μία γυναίκα αντιδήμαρχος βάζει σε τάξη, αγροτικούς δρόμους και παραλίες

Η Ασανούλα Κοκκινέλλη Γιαννή από τη Δυτική Λέσβο, μιλά για την ενασχόλησή της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αρμοδιότητές της στο περιβάλλον και την αυτεπιστασία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 10/2/2022

Μία γυναίκα αντιδήμαρχος βάζει σε τάξη, αγροτικούς δρόμους και παραλίες
' χρόνος ανάγνωσης

Την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη,  φιλοξένησε το «Ν» 99 fm και η εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

Η κ.Κοκκινέλλη, ασχολείται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ωστόσο όπως σημείωσε  η ίδια, από 18 ετών ως ενεργός πολίτης συμμετέχει σε συλλόγους της περιοχής, ενώ εργάζεται μαζί με το σύζυγό της στην οικογενειακή τους επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχα αρκετές ευκαιρίες σημειώνει να συμμετέχω στην τοπική αυτοδιοίκηση, ωστόσο λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μου, δεν μπορούσα να το κάνω. Επέλεξα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο να βγω μπροστά και να προσφέρω στον τόπο μου, θεωρώντας ότι η δημιουργία του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της περιοχή μας και του νησιού».

Αναφερόμενη η Ασανούλα Γιαννή στις αρμοδιότητες της σημείωσε πως εκτός από το Περιβάλλον είναι υπεύθυνη για την αγροτική οδοποιία και την αυτεπιστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μεγάλο πρόβλημά που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας, είναι η έλλειψη προσωπικού. Ωστόσο με τους ελάχιστους αυτούς εργαζόμενους που διαθέτουμε προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες και να επιλύσουμε τα προβλήματα μιας τεράστιας έκτασης.

Η αγροτική οδοποιία είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και πλέον υλοποιούνται και εντάσσονται μελέτες για τη δημιουργία δρόμων οι οποίοι θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές, θα είναι ασφαλτοστρωμένοι και με τεχνικά έργα. Ήδη αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα στους δρόμους Αγίας Παρασκευής – Πέτρας, ενώ έχουμε δημοπρατήσει σημαντικού άξονες όπως είναι ο δρόμος Άγρας – Χίδηρα, Σκουτάρου – Τσιχράντας και Λισβορίου – Σκαμνιούδι. Επίσης έχουμε εντάξει στο Αντώνης Τρίτσης τους δρόμους Λιώτα – Λάψαρνα, Σφαγεία Μανταμάδου – Γενί Λιμάνι, το δρόμο της Ποταμιάς στη Δ.Ε. Καλλονής και πολλούς άλλους σημαντικούς άξονες. Αναζητούμε ακόμη χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη μελέτης που αφορούν τους αγροτικούς δρόμους του λεκανοπεδίου της Καλλονής».

Παράλληλα, σημείωσε η Ασανούλα Κοκκινέλλη, πολύ σύντομα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα προμηθευτεί νέα μηχανήματα για την αγροτική οδοποιία και την διαμόρφωση των παραλιών, εξαιρετικά χρήσιμα για τις εργασίες που πραγματοποιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το φετινό καλοκαίρι, ο στόχος της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος είναι η διατήρηση των παραλιών του Δήμου σε αξιοπρεπή κατάσταση και οργάνωση, ενώ όπως είπε ξεκινά η προετοιμασία για την ένταξη 6 ακόμη παραλιών στο πρόγραμμα της Γαλάζιας σημαίας.

«Ήδη όπως είπε αυτή τη στιγμή ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει 11 βραβευμένες παραλίες ενώ ετοιμάζει άλλες 6 παραλίες για να ενταχθούν το καλοκαίρι του 2023. Συγκεκριμένα πραγματοποιείται παρακολούθηση υδάτων για την παραλία Τσόνια, Καλό Λιμάνι, την παραλία Γαβαθά, Σιγρίου, Ταβαρίου και  για την παραλία Βαθύ Κριτίρι στην Αποθήκα».

Την ίδια ώρα η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος όπως ανακοίνωσε η Ασανούλα Κοκκινέλλη, ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για τη βελτίωση και επέκταση των αρδευτικών δικτύων της Δυτικής Λέσβου, ένα έργο πολύ σημαντικό, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση του εξοπλισμού με σύγχρονα μηχανήματα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής