× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ηλεκτρονικό κατάστημα για την αγορά της Μυτιλήνης

Στη μειωμένη καταναλωτική κίνηση των εκπτώσεων αλλά και στο σχεδιασμό για την τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, αναφέρεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/2/2022

Ηλεκτρονικό κατάστημα για την αγορά της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η αγορά της Μυτιλήνης, στις προοπτικές του καλοκαιριού και στα επόμενα βήματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω γνωστής πλατφόρμας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας ο κος Μουτζούρης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η αγορά σημείωσε ότι υπάρχει τεράστια πτώση του τζίρου, η οποία έχει ξεκινήσει από τις γιορτές και συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων.

«Στις αρχές της εορταστικής περιόδου, υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία για την κίνηση των καταστημάτων, ωστόσο τα προβλήματα που προέκυψαν στη συνέχεια, με την αύξηση των κρουσμάτων, τους περιορισμούς στην εστίαση και τον άσχημο καιρό, ανέκοψαν αυτή την όποια προοπτική υπήρχε. Ουσιαστικά τις γιορτές τα καταστήματα δούλεψαν δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατώτερη των προσδοκιών μας δυστυχώς αποδεικνύεται και η περίοδος των εκπτώσεων. Προσωπικά είμαι 35 χρόνια στην αγορά και τόσο μεγάλη μείωση τζίρου δεν έχω βιώσει. Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά το φαινόμενο καταστήματα να μην ανοίγουν το απόγευμα. Πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ασύμφορη τη λειτουργία το απόγευμα εκτιμώντας ότι θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στα λειτουργικά έξοδα, ρεύμα κ.λπ. σε σύγκριση με τις εισπράξεις τους. Έρχονται βράδια ειδικά τις ημέρες που έχει κρύο, που η αγορά της Μυτιλήνης μοιάζει σαν να είναι κλειστή».

Την αισιοδοξία του ωστόσο ότι η εικόνα αυτή μπορεί να ανατραπεί το επόμενο διάστημα και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι προγραμματίζονται δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων.

«Αυτή την περίοδο, σημείωσε σε συνεργασία με γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα ετοιμάζουμε την έναρξη του Μυτιλήνη mall ένα  ηλεκτρονικό πολυκατάστημα επί της ουσίας, το οποίο θα περιλαμβάνει προϊόντα από όλα τα μαγαζιά του Εμπορικού Συλλόγου. Το σχέδιο έχει συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο και προχωράμε με σταθερά βήματα στην υλοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αύξησης του τζίρου μας και της καταναλωτικής κίνησης. Από εκεί και πέρα σχεδιάζουμε δράσεις προβολής των καταστημάτων – μελών μας μέσω από στοχευμένες ενέργειες που θα απευθύνονται στους ντόπιους καταναλωτές».

Σχολιάζοντας την επικείμενη λειτουργία του νέου μεγάλου πολυκαταστήματος Jumbo στο νησί μας, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει τον τζίρο κυρίως των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, σημείωσε ότι οι συμπολίτες μας, είναι καλό να στηρίζουν και να επιλέγουν τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε τα χρήματα να παραμένουν στον τόπο μας και να επενδύονται στη δική μας οικονομία.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές για τον αμπελοοινικό τομέα

Έρχονται αυξήσεις στους φόρους που επιβαρύνουν το κρασί
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αδείας για εργατοτεχνίτες και οικοδόμους

Δείτε εδώ πότε ξεκινά να καταβάλλεται
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γραμμή στήριξης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδοτήσεις για νέες επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πυρά από την Νέα Αριστερά κατά Τσιάρα

Ευθύνες στον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο με τις επιδοτήσεις βιολογικών καλλιεργειών αποδίδει το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλο στοίχημα η τυποποίηση και νέος συνεταιρισμός γυναικών για την Αντισσα

Η Βάγια Καρίνου πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, μιλά για την προσπάθεια των τριών τελευταίων χρόνων να σταθεί στα πόδια του το εγχείρημα κάτω από περίπλοκες συνθήκες και προκλήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ