× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν έχει σημασία αν θα είναι Βάστρια ή Καρά Τεπές, χρειαζόμαστε δομή»

Τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την ανάγκη ύπαρξης μίας κλειστής δομής φιλοξενίας αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ Στρατής Καραγεωργίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/1/2022

«Δεν έχει σημασία αν θα είναι Βάστρια ή Καρά Τεπές, χρειαζόμαστε δομή»

Μπορεί να απέχει εδώ και δύο χρόνια από την πολιτική και αυτοδιοικητική δραστηριότητα της Λέσβου, ωστόσο παραμένει ενεργός πολίτης και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Στρατή Καραγεωργίου ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» αναφέρθηκε στα γεγονότα που προηγήθηκαν της παραίτησής του καθώς και στο σημερινή εικόνα και κατάσταση του μεταναστευτικού.

Όπως σημείωσε, ο Στρατής Καραγεωργίου, δεν μετάνιωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί σε εκείνη την χρονική στιγμή διότι όπως είπε εκτός από τα προβλήματα που υπήρχαν στη Λέσβο εξαιτίας του μεταναστευτικού, ο ίδιος είχε επιβαρυνθεί σοβαρά το προηγούμενο διάστημα με τις Εθνικές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και το ρήγμα που προκλήθηκε τότε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας με τα δύο δεξιά ψηφοδέλτια, της Χριστιάνας Καλογήρου και του Κώστα Μουτζούρη.

«Οι περιφερειακές εκλογές ήταν μία κατάσταση που πλήγωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο στη Λέσβο, αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο, όπου υπήρχαν προβλήματα με την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου. Η επιλογή Καλογήρου έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος προφανώς στο πλαίσιο διατήρησης ισορροπιών σε όλη τη χώρα, ωστόσο κανείς δεν ενημερώθηκε γι’ αυτό και όλα τα κομματικά στελέχη το μάθαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ήδη το προηγούμενο διάστημα οι Νομαρχιακές του κόμματος στο Βόρειο Αιγαίο, είχαν εκφράσει τις διαφωνίες και της αντιρρήσεις τους για το πρόσωπο της Χριστιάνας Καλογήρου, βλέποντας ότι υπήρχαν δυσαρέσκειες σε όλα τα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα, στηρίξαμε αναγκαστικά την υποψηφιότητα που επεβλήθη όμως ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας διχάστηκε και οι προβλέψεις των Νομαρχιακών για ήττα της Καλογήρου επιβεβαιώθηκαν στο δεύτερο γύρο».

Αναφερόμενος, ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτρπής της Ν.Δ.  στο εκρηκτικό σκηνικό του Ιανουαρίου του 2020 που τον οδήγησε σε παραίτηση λίγο πριν τα γεγονότα της Καράβας, επανέλαβε όσα είχε πει και την περίοδο εκείνη δηλαδή ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν άκουγαν, ούτε λάμβαναν υπόψη τη Νομαρχιακή Επιτροπή και την κοινωνία στο θέμα του μεταναστευτικού. «Έγιναν αρκετά λάθη τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το εκρηκτικό κλίμα που οδήγησε στα γεγονότα της Καράβας. Γεγονότα τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και  τους νησιώτες ενώ εξέθεσαν την αστυνομία στα μάτια των πολιτών».

Μιλώντας για το σήμερα ο Στρατής Καραγεωργίου σημειώνει ότι πλέον η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, οι μεταναστευτικές ροές έχουν σταματήσει και υπάρχει, όπως είπε καλή φύλαξη των συνόρων. «Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Στο ΚΥΤ σήμερα έχουμε σχεδόν 2.000 άτομα και η εικόνα που βλέπουμε στη Μυτιλήνη αλλά και στα υπόλοιπα νησιά είναι σημαντικά καλύτερη και αυτό πλέον το αναγνωρίζουν και οι συμπολίτες μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Καραγεωργίου επισήμανε ότι η ύπαρξη μίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας στη Λέσβο είναι απαραίτητη, αφού όπως είπε το μεταναστευτικό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο δεν θα σταματήσει. «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία της χωροθέτησης του κέντρου, αν δηλαδή θα είναι στον Καρά Τεπέ στη Βάστρια ή όπου αλλού. Θεωρώ όμως πως αν στο τιμόνι της χώρας είναι μια κυβέρνηση που ασκεί υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική, τότε η μικρή ελεγχόμενη δομή θα παραμείνει μικρή και δεν θα έχουμε το φαινόμενο της Μόριας».

Αναφερόμενος στα δικά του σχέδια, ο Στρατής Καραγεωργίου, είπε μεταξύ άλλων ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται να εμπλακεί άμεσα ξανά με την πολιτική ή την αυτοδιοίκηση, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί από τώρα να προδικάσει τις διαθέσεις του όταν θα γίνεται η κατάρτιση των περιφερειακών και των δημοτικών ψηφοδελτίων. «Όταν μπήκα στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χήρα στη Δυτική Λέσβο το 2019,  το έκανα κυρίως για να σηματοδοτήσω με την παρουσία μου το γεγονός ότι η παράταξη αυτή στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι γνωστά άλλωστε τα προβλήματα που υπήρχαν την περίοδο εκείνη με την καθυστέρηση ανάδειξης υποψηφίων στους Δήμους τα οποία φυσικά προέκυψαν εξαιτίας της διπλής υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε αν αποφασίσω να είμαι ξανά υποψήφιος, θα είμαι και πάλι με ψηφοδέλτιο που θα στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, όπου παραμένω ενεργό στέλεχος και ψηφοφόρος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι