× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Από το Χονγκ Κόνγκ στο Σίγρι

Ενδιαφέρον για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων τουριστών από το Χονγκ Κόνγκ στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2019

Από το Χονγκ Κόνγκ στο Σίγρι

Το διεθνές ενδιαφέρον συνεχίζει να προσελκύει η Λέσβος και το απολιθωμένου δάσος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας επίσκεψης στη Λέσβο οργανωμένων ομάδων τουριστών από το Χονγκ Κόνγκ, επταμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλή, από το Γεωπάρκο Hong Kong UNESCO Global Geopark πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λέσβο επισκέφτηκαν την Πέτρα, το Μόλυβο, την Εφταλού, το Μανταμάδο, τη Μυτιλήνη και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου με το Γεωπάρκο Hong Kong και εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών, προβολής στο εξωτερικό και προσέλκυσης επισκεπτών.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό γεωλογικό και φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητες επίσκεψης και τις δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υλοποιούνται στη Λέσβο και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες επισκεπτών από το Χονγκ Κόνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Χονγκ Κόνγκ επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου όπου συναντήθηκαν με τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και γενικότερα για τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στη Λέσβο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν αρχικά το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους και περιηγήθηκαν στις σημαντικότερες απολιθωματοφόρες θέσεις, γνώρισαν τα ευρήματα των ανασκαφών που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό στο είδος του απολιθωμένο δασικό οικοσύστημα με πάνω από 50 είδη φυτών και αρκετά είδη ζώων καθώς και τις καινοτόμες δράσεις συντήρησης που υλοποιούνται από το Μουσείο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με παγκόσμια ακτινοβολία, τα ευρήματα των ανασκαφών καθώς και τις καινοτόμες δράσεις του Μουσείου στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε για τα νέα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά μήκος των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τον τρόπο ανάδειξής τους.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το εξαιρετικό υψηλό επίπεδο στους τομείς της διαχείρισης, ανάδειξης και προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους και τις ποικίλες δυνατότητες επίσκεψης αλλά και τις δυνατότητες επίσκεψης στα Μουσεία της Λέσβου και τις συμμετοχής σε δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ενεργά τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο Γεωπάρκα της Λέσβου και του Χονγκ Κόνγκ και ανέφεραν ότι προγραμματίζουν νέα επίσκεψη συνεργασίας στη Λέσβο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εφτασαν οι πρώτοι Ολλανδοί στη Λέσβο

Προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ της TUI στο Αεροδρόμιο Οδυσσέας Ελύτης
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το προφίλ του Τούρκου τουρίστα στο Βόρειο Αιγαίο

Ο υψηλός πληθωρισμός στην Τουρκία έχει μειώσει την καταναλωτική δαπάνη των επισκεπτών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τέσσερεις θέσεις υδρονομέων στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 2 Μαίου η υποβολή των αιτήσεων
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη