× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

186 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

Προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα και σε καμπάνιες που υποστηρίζουν τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/1/2022

186 εκατ. ευρώ για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων

H  Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στην δημοσιότητα τις προσκλήσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης της αγροδιατροφής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρίτες χώρες για το 2022.  Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις δράσεις αυτές ανέρχεται στα 185,9 εκατ. ευρώ. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση προϊόντων και μεθόδων που υποστηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση των βιολογικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και της βιώσιμης γεωργίας.

 

Οι καμπάνιες προώθησης θα πρέπει επίσης να τονίζουν τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας, καθώς και την ποικιλομορφία και τις παραδοσιακές πτυχές των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ποιότητας της Ε.Ε.

 

Οι καμπάνιες προώθησης στις τρίτες χώρες αφορούν αγορές με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα ή ο Καναδάς. Οι καμπάνιες αναμένεται να αυξήσουν την κατανάλωση και την ανταγωνιστικότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε.

 

Ένα ευρύ φάσμα φορέων, όπως εμπορικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών και ομάδες αγροδιατροφικών προϊόντων που είναι υπεύθυνες για δραστηριότητες προώθησης, είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης και να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Τα σχέδια θα αξιολογηθούν ιδίως σε σχέση με τα κριτήρια βιωσιμότητας της παραγωγής και της κατανάλωσης, σύμφωνα με τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή μεταχείριση των ζώων, καθώς και με τη στρατηγική "Από το αγρόκτημα στο πιρούνι".

 

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 21 Απριλίου 2022, στις 5.00 το απόγευμα, ώρα Βρυξελλών μέσω της ειδικής πύλης. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα ανακοινώσει τους δικαιούχους το φθινόπωρο. Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός Έρευνας (REA) παρέχει μια σειρά εργαλείων για να βοηθήσει τους αιτούντες να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

 

Στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2022, ο REA θα διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τις εν λόγω προσκλήσεις. Η πρώτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε πτυχές πολιτικής, όπως η τρέχουσα αναθεώρηση της πολιτικής προώθησης, καθώς και οι προτεραιότητες για τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων του 2022. Η δεύτερη ημέρα θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιτυχημένων εκστρατειών και θα περιλαμβάνει συνεδρίες γνωριμίας μεταξύ δυνητικών εταίρων έργων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρόσφυγες και μετανάστες πάνε χωράφι

Με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή ο Γεωργαντάς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μήπως έρχεται μεγάλο ψαλίδι στις αγροτικές επιδοτήσεις;

Τι κρύβει ο μεγάλος ντόρος για το εθνικό απόθεμα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμή της δακοκτονίας

«Πολιτικά παιχνίδια» σε βάρος αρχιεργατών, ψεκαστών και γεωπόνων
ΑΓΟΡΑ

Τέλος εποχής για τα καταστήματα ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

Αλλάζουν ιδιοκτήτη τα ιστορικά καταστήματα παιχνιδιών και εποχικών ειδών της πόλης μας. Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην εταιρεία των αδελφών Δουκάρέλλη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πολιτικές αποφάσεις που έκριναν την τύχη της Συνεταιριστικής

Πώς η Τράπεζα της Ελλάδας κράτησε στη ζωή τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου με «αφανείς» αποφάσεις
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Αντί να κρύβονται, κάνουν δηλώσεις για τον τουρισμό»

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ν. Νύκτα για την κίνηση στα νησιά μας.
ΑΓΟΡΑ

Τίτλοι τέλους για 39χρονη καφετέρια... και «παιδικό στέκι»

Το κλείσιμο της «Σελάνας» στο Μακρύ Γιαλό ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης μέσω Facebook
ΑΓΡΟΤΕΣ

Να γίνει στρατηγική επιλογή η προστασία του εδάφους

Η ενδιάμεση έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για την Ερημοποίηση παρουσιάσθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πληρώθηκαν τα υπόλοιπα των αγροτικών επιδοτήσεων του 2021

Καταβλήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά των επιδοτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ισπανία: Μεγάλη άνοδος στις λιανικές τιμές του ελαιολάδου

Πτώση των πωλήσεων τυποποιημένου ελαιολάδου. Αύξηση των πωλήσεων για το πυρηνέλαιο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Όσα έγιναν το 2004 καθόρισαν το μέλλον της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Ξεκίνησε η κατάθεση του πρώην εσωτερικού ελεγκτή της Τράπεζας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση πληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 μπορεί να πληρωθεί η ασφαλιστική εισφορά του 2021