× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ποτέ δεν αποφάσισε υπέρ του φράγματος Τσικνιά»

Στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, στο μεταναστευτικό, το Φράγμα Τσικνιά και το δρόμο Καλλονής – Πέτρας αναφέρθηκε ο Γιάννης Σπιλάνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/1/2022

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ποτέ δεν αποφάσισε υπέρ του φράγματος Τσικνιά»

Στο μεταναστευτικό – προσφυγικό με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Βορείου Αιγαίου καθώς και στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου» Γιάννης Σπιλάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Σπιλάνης αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα λιμάνια της Χίου και της Λέσβου επισήμανε μεταξύ άλλων  ότι οι πολίτες μας αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων – γκέτο- φυλακών  στα βουνά των νησιών μας, τα οποία όπως επισήμανε μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ως τέτοιο η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να το αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένες πολιτικές οι οποίες δεν θα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρούν να επιλύσουν. Στην περίπτωση της Λέσβου ιδανική λύση θα ήταν η διατήρηση του παλιού δημοτικού  Καρά Τεπέ που λειτουργούσε υποδειγματικά, ως μικρού καταγραφικού κέντρου, ολιγοήμερης παραμονής.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στήσει ένα ολόκληρο μηχανισμό που μοιράζει χρήμα σε ημετέρους γύρω από το μεταναστευτικό. Κάτι ανάλογο εξάλλου συμβαίνει και με την πανδημία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, σημείωσε πως ούτε η παρούσα ούτε η προηγούμενη Περιφερειακή ασχολήθηκαν σοβαρά με την τουριστική Ανάπτυξη.

«Αναλώθηκαν σε χρηματοδοτήσεις ταινιών και αποσπασματικές δράσεις χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο, σημείωσε ο Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ουδείς ασχολήθηκε με την πρόταση που κατέθεσε η δική του παράταξη για την τουριστική ανάπτυξη. «Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε είναι ότι ο κάθε φορέας τραβά το δικό του δρόμο, ακολουθεί δική του πολιτική και δεν υπάρχει κοινή στρατηγική για το ζήτημα αυτό. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφείλει και πρέπει να συντονίσει τους φορείς αυτούς κάτω από τη δική της ομπρέλα και με βάση τις προτάσεις τους να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιάννης Σπιλάνης αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Καλλονής – Πέτρας και τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, ενώ σημείωσε πως πλέον η παράταξή του με την εκλογή της Μαρίας Νικολάρα στην Οικονομική Επιτροπή θα μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Σπιλάνης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εμμονή ορισμένων πολιτικών δυνάμεων για τη δημιουργία του φράγματος Τσικνιά. Όπως είπε, η Λέσβος δεν έχει ανάγκη από ένα φράγμα φαραωνικών διαστάσεων για να λύσει το πρόβλημα της ομαλής υδροδότησης του νησιού, αλλά έχει ανάγκη από μικρότερα φράγματα σε διάφορες περιοχές τα οποία λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και φυσικά δεν θα επιβαρύνουν περιβαλλοντικά τον τόπο μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά