× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομίας η προσφυγή Βέρρου για τη Σκάλα Ερεσού

Υπάρχουν ακόμη σημαντικές νομικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να σωθεί το Αφεντέλλι, δηλώνει ο δικηγόρος της Δυτικής Λέσβου Μανώλης Παπουτσής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2022

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πολεοδομίας η προσφυγή Βέρρου για τη Σκάλα Ερεσού

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΠΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α), που αφορούσε στην  ένσταση που κατέθεσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας στο γνωστό ακίνητο της παραλίας Αφεντέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών θεμάτων συνεδρίασε σήμερα το πρωί και εξέτασε το θέμα ωστόσο όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο δικηγόρος του Δήμου Δυτικής Λέσβου Μανώλης Παπουτσής το αίτημα απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση της προέγκρισης αδειοδότησης που έβγαλε η Υπηρεσία Δόμησης.

«Τίποτα δεν χάθηκε σημειώνει ο κος Παπουτσής και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν νομικές οδοί που μπορεί ο δήμος Δυτικής Λέσβου να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα με στόχο τον επανακαθορισμό των ορίων αιγιαλού και παραλίας που έγιναν το 2012.

Σε πρώτη φάση περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να δούμε αν μπήκε στην ουσία του θέματος ή αν απορρίφθηκε το αίτημα για τυπικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν έχουμε να κάνουμε με τυπικούς λόγους, πιθανόν κάποια προθεσμία που χάθηκε, μπορούμε με νέο αίτημά μας στην Κτηματική Εταιρείας του Δημοσίου, να ζητήσουμε επανακαθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας και στη συνέχεια να προσφύγουμε ξανά στο ΣτΕ.

Εάν ωστόσο μπήκε στην ουσία της υπόθεσης το Δικαστήριο, τότε μπορούμε με τη διαδικασία της τριτανακοπής να διεκδικήσουμε την επανεξέταση. Αυτό μπορεί να γίνει φυσικά εφόσον υπάρξει κάποιος φορέας, ο οποίος έχει έννομο συμφέρον και επιθυμεί την εκδίκαση εκ νέου της υπόθεσης.  Στην ακυρωτική δίκη μπορεί να παρέμβει και φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι τρίτο σε σχέση με τους αρχικούς διαδίκους».

Από εκεί και πέρα σημείωσε ο δικηγόρος της Δυτικής Λέσβου, όλες οι ενέργειες πρέπει να γίνουν με σύνεση και προσοχή διότι έχουμε να κάνουμε με λεπτά νομικά ζητήματα τα οποία απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δεν πιστεύω και αυτό άλλωστε θα συμβουλέψω τη Δημοτική Αρχή, ότι μία νέα προσφυγή στο Κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ θα προσφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή